Jimmy Olsén åter på isen efter paus

Jimmy Olsén

STRÖMSUND (SGT) Isracing fortsätter att vara en stort sport i Strömsund, och nu är hemmaföraren Jimmy Olsén på isen igen efter att tillfälligt ha tagit en paus.
– Jag tänkte ta ett år och vila upp mig. Det har varit så mycket i år med personliga grejer, Men, det är svårt att hålla sig, säger Jimmy. Han bor och jobbar nu som mekaniker på värmeverket i Jordbro utanför Stockholm.
– Jag jobbar jättemycket för att få annat att tänka på, men jag har förstås kvar alla sex motorcyklar. Nu ska jag känna efter och provköra lite. Jag ska hålla mig på en annan nivå, och köra det jag känner för. Den 2 februari kör jag svenska cupen i Strömsund, berättar Jimmy.
– Det tog hårt med tävlingarna i Kazakstan med 1000 mil att åka, och så handlar det också om finansiering, säger Hans Olof Olsén, pappa till Jimmy.
Strömsunds MC Isracing-klubb är i gång och anordnar den individuella tävlingen i Sverigecupen. Bland de 16 deltagarna får vi alltså se också Jimmy Olsén på isen.

Inger Kraft Etzler