John blev årets ” Starke man” under Dundermarknanden

Årets vinnare av “Starke man” blev John Andersson från Göteborg.

Under Dunderlördagen avgjordes det vem som blev årets starkaste man i Strömsund. Tävlingen avgjordes genom att man på så kort tid som möjligt skulle dra en lastbil på 12 ton i 20 meter, välta ett 300 kg tungt däck sju varv på kortast tid, gå så fort som möjligt bärandes på 120 kg i vardera hand, klara så många stockpress från bröstkorgen och upp till raka armar över huvudet där stocken vägde 100 kg, klara ett Yokerace på 20 meter på så kort tid som möjligt där tyngden var 300 kg samt på rakt utsträckta armar horisontalt hålla två stycken dunderklumpar a 12,5 kg så länge som möjligt.

Tävlingen avgjordes under både strålande sol och regn. Men ingen kunde stoppa den helt överlägsna John Andersson som vann med stor marginal.
– Hur känns det att bli årets Starke man i Strömsund, undrar jag.
– Super roligt, svarar John, jag har blivit tvåa nu i så många tävlingar men här i Strömsund så satte jag förstaplatsen.

Årets deltagarevar Robin Jonsson, Boden. Robin Birgersson, Strömsund. Johan Andersson, Göteborg. Simon Nyman, Östersund. Emil Sunesson, Östersund. Roy Haglund, Töcksfors Värmland. Johannes Blank, Södertälje.

Text & Bild Maria Halvarsson