Solen och handlarnas utbud lockade till besök på Strömsunds köpmannamarknad

default

I slutet av maj anordnade Strömsunds köpmannaförening den årliga ”Köpmannamarknaden” i Strömsund.

Ett strålande väder och ett brett utbud av köpmännens varor lockade stora skaror. Stundvis var det nästan trångt att gå mellan stånden som stod i långa rader på Vattudalstorget framför ICA och Coop.

Listan på alla utställare går att göra lång och det var ett fantastiskt utbud som Strömsunds köpmän och andra utställare bjöd på. Marknadens besökare kunde bland annat roa sig med att titta på de senaste snöskoter och fyrhjulingsmodellerna, kaminer & hyrmaskiner, fynda sport och profilkläder, köpa blommor och träsniderier, kika på jaktvapen, kolla in elbilar, köpa godsaker som rökta charkuterivaror, kantarelltoast, vårrullar, ostar, munkar, langos, godis, med mera.

I en monter erbjöds besökarna att slå en boxboll så hårt som möjligt, ortens båda bankkontor hade för dagen flyttat ut på torget och alla politiska partier fanns representerade. Strömsunds fotoklubb och Radio Strömsund ställde också ut och berättade om sina verksamheter. Det lokala företaget Bärgar’n i Strömsund ställde ut en av sina bärgningsbilar och med sig hade de TV-kändisen Kent från Årebärgarn och där blev det många selfies.
På tal om bärgning och räddning ställde även ortens ambulans och brandkår ut och berättade om sina verksamheter. En uppställd brandbil var en riktig magnet för de små fick titta in och se hur det såg ut där.

– Under långa stunder har det varit kö med barn som vill komma upp i hytten berättade brandmannen Mathias Mårtensson.

När marknaden var över kunde flera av köpmännen summera dagen som en av de mer lyckade marknaderna.

– Kul att det kommer så många besökare när vi anordnar ”Köpmanna”, sa Mats Danielsson, en av medlemmarna i Strömsunds köpmannaförening.

Text & foto: Sten Strömgren