Snart dags för årets stora fordonsträff i Strömsund

Den 3:e augusti kl 13-17 är det åter dags för den årliga fordonsträffen i Strömsund. Ett av Cruising Strömsunds större event, som brukar locka över 200 utställda fordon på hembygdsgården.

Det har alltid funnits ett genuint fordonsintresse i Strömsund, både för amerikanska och europeiska fordon. 2008 startade Lars Lindberg och Kjell (Hokka) Eriksson Cruising Strömsund, då de ville organisera alla fordonsentusiaster och skapa gemensamma evenemang. En av aktiviteterna som föreningen började med var torsdagsfika och nu 16 år senare är dessa träffar fortfarande en av de bärande aktiviteterna. Sommartid träffas föreningens medlemmar med sina entusiastfordon nere vid båthamnen för att sedan åka för att fika på olika utflyktsmål. Sannaflokälen, Lövberga, Storfinnforsen, Gåxsjö är bara några av platserna som brukar besökas.

– Det är inga rallyn, utan trevliga turer som går i anpassad fart för de fordon vi kör och våra fikabesök är väldigt uppskattade av såväl medlemmarna som de som anordnar fikat, berättar Lars Lindberg som fortfarande är aktiv som ordförande i föreningen.

Vid sin sida har Lars en styrelse samt några ytterligare medlemmar som alltid ställer upp.

– Ja, även om vi kanske är en mindre skara som lägger ner mest med tid, så finns det alltid ett gäng medlemmar som ställer upp då det behöves.

En av föreningens större aktiviteter är den årliga fordonsträffen på hembygdsgården. En träff som lockar både lokala och externa utställare som brukar fylla upp hela området med fantastiskt fina entusiastfordon. Nu laddar Cruising Strömsund för årets träff.

Fjolårets träff slog rekord med över 200 utställda fordon och Crusing Strömsund laddar nu för att återupprepa succén. Nytt för i år är att antalet fordonsklasser utökats för att nu vara MC, Moped, Ungdomsfordon, Amerikanska och Övriga Fordon. Bland klasserna finns fina priser att vinna och bland dem den åtråvärda Peoples Choise, som i fjol bärgades av Björn Svanberg och en av hans fina Volkswagenbussar.

– Vi har beställt solsken, så vi välkomnar både utställare och besökare till Strömsunds hembygdsgård den 3:e augusti, avslutar Lars Lindberg.

Text & foto: Sten Strömgren