Urkult vid NämforsenUrkult

Hör trummorna skapa trolsk bakgrund för de dansande och se elden kasta ett magiskt sken. Kom till Urkult 1 – 3 augusti och upplev trummorna, naturen och den magiska stämningen.

Byn Näsåker beläget vid vackra Nämforsen har under många år varit värd för Urkult, en festival som bjuder på konserter, barnteater, kurser, verkstäder och poesi. Att syssla med hantverk är också något som hör Urkult till samt fokus på ekologisk mat. Urkult lockar under de tre festivaldagarna besökare från både när och fjärran.

Prästnipans gamla festplats bjuder på en naturlig amfiteater som omges av tallbevuxna nipkanter, något som är karaktäristiskt för landskapet utmed Ångermannaälven. För att ge en inblick i hur festivaldagarna kommer att se ut inleds festivalen med en så kallad Eldnatt – en föreställning där trummor, sång, dans och eld är huvudteman. Redan bokade artister för årets upplaga av Urkult är Stina Wollter, Glesbygd’n, Stuzzi och Johan Airjoki. Varje år lockar festivalen cirka 10 000 besökare och årets festival är den 28:e i ordningen. Vill du besöka en lite annorlunda festival med inslag från naturen och historien, besök Urkult. Information och bokning av biljetter görs på hemsidan,
www.urkult.se. På hemsidan finns också information om hur du kan bo och tips på flera campingplatser. Marknad och teaterföreställningar, ja det mesta finns att besöka och uppleva på Urkult. Hoppas vi ses där?

Text: Ulrika Ganning
Foto: Timothy Gottlieb