Skärvångens bymejeri

För dig som älskar ost är ett besök hos Skävångens bymejeri ett perfekt val under sommaren.

Varje sommar dukar Skärvångens bymejeri upp en enorm ostbuffé i tältet utanför butiken i Skärvången. Det går då att välja och vraka mellan en mängd olika ostar tillsammans med lite tilltugg och dryck som oftast är egenproducerad saft. Tidigare år har det även sålts egentillverkad glass med spännande smaker. Det finns en hel del trevliga platser i skuggan under träden att avnjuta mat och dryck om du inte vill sitta inne i tältet.

Terrängloppet Ostlöpet kommer att genomföras den 5 juli där deltagarna springer 12 km och där det finns både dam- och herrklasser. En lunka och/eller gå grupp finns också att anmäla sig till samt ett lopp för barn på 500 meter. Mer information och anmälan till de olika klasserna görs via formulär på Skärvångens facebooksida. Ett besök vid osttillverkningen kan också vara intressant för att få en bild av hur de goda ostarna blir till. Avslutningsvis kan du handla med dig varor hem från butiken som säljer både ost och annat mathantverk. För att få mer information kring vad som händer vid Skärvångens bymejeri i sommar rekommenderas att gå in på www.bymejeriet.se.

Text: Ulrika Ganning
Foto: Privat