Rid i Jorm

Hos Elin och Ola Sundkvist i Jorm finns mängder av upplevelser och äventyr att hämta.

Högst upp i byn ligger deras anläggning Korpens Öga som är utgångspunkten för upplevelser i de jämtländska fjällen. Där kan man boka in sig för kortare eller längre vistelser med boende och upplevelsemiddagar med lokala råvaror – fjällfisk, ren eller turer till Korallgrottan och äventyrsutflykter med islandshästar.

Korpens Öga utvecklas och nytt för i år är att paret Sundkvist förvandlat Jorms äldsta skola till ett vandrarhem med B&B. Turerna med lätt-töltade islandshästar anpassas både för nybörjare och rutinerade ryttare och ridturerna går i skiftande terräng över fjället där ingenting är tillrättalagt.

En heldagsutflykt till Korallgrottan utgår från Ankarvattnet där gästerna utrustas med hjälm, lampa, knäskydd och overall för att under van guidning besöka Sveriges längsta grotta med långa kryppassager och klättring i fossila vattenfall.

Varje tisdag och lördag från midsommar tills i mitten av augusti utgår dagsturerna från Ankarvattnet. Äventyren radar upp sig vid sidan om allfarvägarna, och en laddstation är redo för elbilsburna gäster. Elin och Ola lockar med ett oändligt utrymme i den fria fjällvärlden!

Text: Inger Kraft Etzler
Foto: Privat