Kåtabyn

Jocke och Lena Smålänning bjuder på flera nyheter i år när Kåtabyn väntar på skyttegäster eller hundägare.

Ett stort hundrasthägn är klart där hundar av alla sorter kan springa fritt och besökare t ex till Junsele Djurpark kan lämna sin hund till de nyinrättade hundgårdarna.

– Vi har ett nära samarbete med Corner House och med Bowlinghallen i Junsele, och våra gäster kan bara gå nerför backen så kan de äta och dricka och umgås nere i byn, berättar Jocke Smålänning.

– Vi kan ta emot uppemot 25 personer, men allt måste bokas i förväg. Hos oss i Kåtabyn finns hagelbanor och skjutbana för kula där man kan skjuta mot björn eller vildsvin. Det går också att boka in sig till vår skjutskola. Skytteträning inför jakten och när man kan boka kommer att finnas på vår hemsida, säger Jocke som också kommer att visa sina prickskyttekonster under Vattenfestivalen i Junsele.

– Vi har ett väldigt fint samarbete i byn, och nu ser vi fram emot att hotellbygget kommer igång, säger Jocke och är inte ett dugg bekymrad över att få ett femstjärnigt hotell som granne. Kåtabyn har något unikt att erbjuda med skog och frisk luft och kåtor som ständigt uppdateras.

Text: Inger Kraft Etzler
Foto: Privat