Junsele lockar med djur och natur

Junsele Djurpark öppnar portarna traditionsenligt på midsommardagen och har parken öppen till i mitten av augusti.

Djur från hela världen finns att se och ibland går det också att hälsa på hos några. De sällsynta vita tigrarna får man dock betrakta på säkert avstånd. Barnens eget Zoo bjuder in till träffar med smådjur som lamm, getter, kaniner och små grisar, det går till och med att få plocka ägg i hönshuset.

Barn och vuxna kan också passa på att gå i Zoo-skola och lära sig om både vilda och tama djur. Cirka 25 olika djurarter bor i parken och det går att vandra omkring bland djur som kameler, björnar, surikater, silkesapor och maror. Det kan ju också hända att det skygga lodjuret visar sig! Inte bara glass utan också möjlighet till fika och mat finns förstås t ex i Bondgårdscaféet.

Har man hund kan man lämna den hos Kåtabyn, granne till djurparken, och hunden slipper sitta i en varm bil. Det är klart att solen skiner när djurparken lockar till besök!

Text: Inger Kraft Etzler
Foto: Privat