Joelmässan – en folkfest varje år i augusti

Joelmässan i Hammerdal är den årligen återkommande aktivitetsveckan, vecka 33 i augusti.

Under Joelmässans vecka är det olika aktiviteter inplanerade varje dag, den av arrangörerna kallade ”uppvärmningsveckan” som pågår fram till den avslutande helgen. Helgen som avslutar Joelmässan är bokad med artister och musik nere på Svartviken i Hammerdal. De aktiviteter som pågår under veckan är däremot utspridda på andra ställen i byn.

Exempelvis kan du delta på Joelnappet, fisketävlingen som inleder nere på Svartviken. Andra aktiviteter som sker under veckan kan vara streetbasket, Joelboule, Joeldart, hinderbanor, rebusjakter, bingo och quiz. När det sedan närmar sig helg så laddar besökarna för olika musikuppträdanden nere på Svartviken, idrottsplatsen i Hammerdal. Nästan hela byn är engagerad i Joelmässan på ett eller annat sätt. Det brukar vara många besökare och temat kan variera lite från år till år men att Joelmässan är väl värd ett besök är det ingen tvekan om.

Årets program är inte publicerat när det här reportaget skrivs men du hittar det på www.joelmassan.se så fort arrangörerna har hela programmet färdigt. Det går också bra att gå in på hemsidan och läsa vad som har varit inplanerat tidigare år för att du ska få en uppfattning vad Joelmässan handlar om. Vill du uppleva fart, spänning och gemenskap så är Joelmässan något du absolut borde besöka.

Text: Ulrika Ganning
Foto: Privat