Frejas Trädgård & Design

Vad vore ett besök i trakterna av Hammerdal/Sikås utan ett besök på Frejas trädgård och design med hembakad kaka och kaffe eller te.

Kom till byn Sikås några kilometer väster om Hammerdal och gör ett besök hos Frejas trädgård och design. Här kan du avnjuta en god smörgås, hembakad kaka och en kopp kaffe eller te. I butiken finns även hantverk och mathantverk, av lokala producenter att köpa. Det går att sitta inne och avnjuta godsakerna eller så kan du sitta inne i eller utanför växthuset som ligger i trädgården i anslutning till kaféet. Eftersom Pernilla som driver Frejas trädgård och design är trädgårdsmästare är även trädgården värd ett besök. Samtidigt som du sitter och intar dina godsaker har du en vacker utsikt ner mot Sikån.

Här finns även möjlighet att hyra kanadensare för en paddlingstur på Sikån. Du kan paddla så långt ner som till en Harmmerdalsjön och du kan även paddla längs ån åt andra hållet. För att hyra kanot betalar du 100 kronor per kanot och du hämtar paddlar och flytvästar uppe i butiken hos Pernilla. Bokning görs via kontakt med Pernilla antingen via Messenger/facebook eller via sms till Pernilla 070 – 475 39 04.
Varför inte passa på att handla med dig en god matsäck hos Pernilla innan du hyr en kanot och ger dig ut på en paddlingstur i den vackra naturen i Sikån? För den hågade som kan tänka sig att prova fiske från en kanadensare kan det även vara något att prova på men glöm inte att undersök om det krävs fiskekort innan du påbörjar en sådan tur. För den konstintresserade kommer det att vara olika konstnärer som ställer ut konst i magasinet som ligger precis bredvid kaféet.

Text & foto: Ulrika Ganning