Ett besök på Fyrås gård – en idyll i Jämtland

”Bo på lantgård” Det är något speciellt med att bo på lantgård. Det är som att kliva in i en annan värld där stressen från vardagen försvinner och man istället omfamnas av naturens rofyllda rytm.

En plats där man kan andas frisk luft, lyssna till fåglarnas sång och känna doften av nyklippt gräs. En sådan plats är Fyrås gård i Jämtland. Fyrås gård är en pärla mitt i den jämtländska landsbygden. Här driver Mats och Fredrik Gärd en gård som inte bara erbjuder traditionellt jordbruk utan också boende för dem som söker en autentisk lantlig upplevelse. Gården är omgiven av vidsträckta ängar och skogar, vilket gör den till en perfekt plats för avkoppling och återhämtning.

Mats och Fredrik är inte bara lantbrukare, de är också värdar med hjärta och själ för sin gård. Deras engagemang och kärlek till djuren och naturen lyser igenom i allt de gör. De välkomnar sina gäster med öppna armar och ser till att alla känner sig som hemma på gården. Med stor omsorg och entusiasm delar de med sig av sitt liv och sin kunskap om jordbruk, kor, hästar, får och höns. På Fyrås gård finns det en mängd djur att träffa. Korna betar lugnt på ängarna och bidrar med kött till gårdens egna produkter. Hästarna, ståtliga och majestätiska, erbjuder ridturer genom den natursköna omgivningen. Fåren går runt och bräker, deras ull används för att tillverka varma kläder och andra produkter. Hönsen pickar runt gårdsplanen och ser till att det alltid finns färska ägg till frukost. Även ankor vankar fram och tillbaka över gården.

Bo i grindstugan
För den som vill bo på gården finns det möjlighet att hyra den charmiga grindstugan. Den lilla stugan, med sin rustika inredning och mysiga atmosfär, erbjuder en perfekt tillflyktsort för den som vill uppleva gårdslivet på nära håll. Här kan man vakna till tuppens galande och njuta av en stilla morgon med utsikt över gården. Morgnarna på Fyrås gård börjar på bästa sätt med en förbeställd frukostkorg fylld med gårdens egna produkter. Nybakat bröd, hemmagjord sylt, färska ägg och ost från gårdens egna kor är bara några av de delikatesser som ingår.

Att sitta på verandan och avnjuta denna frukost med utsikt över de gröna ängarna är en upplevelse som förgyller varje dag. Fyrås gård är verkligen en idyll. Den stillsamma atmosfären, de vänliga djuren och den natursköna omgivningen skapar en perfekt plats för avkoppling och återhämtning. Jämtland, med sina böljande landskap och rika kulturarv, erbjuder en perfekt bakgrund till detta lantliga paradis. Här kan man vandra i skog och mark, fiska i klarblå sjöar eller bara njuta av tystnaden och stillheten. Att bo på Fyrås gård är en upplevelse som ger en djupare förståelse och uppskattning för livet på landet. Det är en chans att komma nära naturen, träffa fantastiska människor och njuta av en enkel, men samtidigt rik tillvaro. Fyrås gård i Jämtland är inte bara en plats att besöka, det är en plats att älska och minnas.

Nu kan man även i sommar komma och äta på Fyrås gård. Mats och Fredrik kommer att under tre dagar i juli ta emot middagsgäster. Håll utkik inför kommande annonseringar. För mer information om Fyrås Gård så besök gärna deras hemsida
www.fyrasgard.com

Text & foto: Maria Halvarsson