Backe Bike Park

Kul på hjul kan man ha i Backe där det finns en pumptrack för balanscyklar, kickbikes och inlines och det går förstås också att trampa runt med helt vanliga cyklar.

Cykelbanan går i en slinga på ungefär 175 meter och bjuder in till balansövningar. Med gung i benen pumpar man sig fram med kroppen för att ta sig framåt över en varierad bana. Cykelturen på banan lämpar sig från treåringar med balanscykel till äldre i alla åldrar.

Många har sedan invigningen för några år sedan lockats att pröva sin förmåga på banan med hinder, vippbrädor, gupp och hopp. Har man inte egna grejer så finns det att låna dirt-kickbikes, inlines, skydd och hjälmar hos byakontoret Fjällsjö Framtid. Det kostar ingenting att använda banan eller att låna utrustning. Från bike park är det gångavstånd till badplats, utegym och hembygdsgård med kägelbana.

Text: Inger Kraft Etzler
Foto: Privat