Uppskattad konsert till förmån för psykisk hälsa i Strömsunds kyrka

Lördagen den 4:e maj genomfördes konserten ”You never walk alone” med lokala musiker i Strömsunds kyrka till förmån för psykisk hälsa. Efter genomfört evenemang kunde arrangörerna Svenska kyrkan och Pingstkyrkan räkna ihop en bra slant som går oavkortat till organisationen Suicide Zero.

Konserten var en del i ett återkommande arrangemang som startades förra året till förmån för psykisk hälsa. Förutom konsert ingår även ett cykellopp som även det ska bidra till ytterligare insamling av pengar. Trots att årets konsert lockade något färre besökare, var Jenny Carlzon, en av initiativtagarna och projektledare nöjd efter årets konsert.

Även om vi lockade fler besökare ifjol, så har vi ändå uppnått syftet med att lyfta ämnet psykisk hälsa och dessutom kan vi åter bidra med pengar till Suicide Zeros viktiga arbete menade en nöjd Jenny efter konserten.

Jenny ingår även i gruppen United Voices som framförde flera låtar och dessutom uppträdde en barnkör samt saxofonisten Anna Min från Backe. Allt ackompanjerades fint av Hans Nitzler och Peter Wilhelmsson på piano, Ellinor Korpinen på gitarr och Thomas Nilsson, ståbas.
Hela evenemanget leddes av moderatorn Claes Lindblom som tog besökarna genom konserten på ett lättsamt och trevligt vis, samtidigt som han skickligt flikade in en önskan om att besökarna skulle skänka en slant till insamlingen. Mellan all skönsång predikade Strömsunds kyrkoherde Elisabeth Björklund om flera viktiga saker. Bland annat framhöll hon att vi aldrig är ensamma.

– Det finns alltid hjälp att få och vi bör veta att vi ibland luras att vara på ett visst sätt för att passa in. Det behöver vi inte alls vara, vi mår bäst i att vara oss själva menade Elisabeth.

Elisabets predikan avslutades med en överraskning som skapade både förvåning och stor glädje. Med buller och bång kom Tommy Persson och Ellen Korpinen in i kyrkan på varsin cykel och med sig hade de budskapet om årets cykellopp för insamlingen till Suicide Zero. Loppet startar från hembygdsgården i Strömsund lördag den 1:a juni och då är det Tåsjöberget som är målet. Där erbjuds alla cyklister gratis övernattning och klockan 11:00 på söndag den 2:a juni är det dags att cykla tillbaka till Strömsunds hembygdsgård som då är målet för cykelloppet.

Efter den spektakulära cykelturen berättade Tommy Persson att det inte är en cykeltävling där försten vinner.

– Nej, det viktiga är att så många som möjligt deltar. Det är gratis att delta och du får cykla så långt du vill eller orkar. Ju fler som cyklar, desto större uppmärksamhet och större chans till en lyckad insamling.

Text & foto: Sten Strömgren