Stämningsfull vårkonsert i Gäddede kyrka

Lördagen den 27 april bjöd Frostvikens församling och Sensus in till en vårkonsert med talangfulla musiker; Lovisa Hahn Granbom på sång, Niklas Olofsson på orgel och Jerry Olofsson på piano och gitarr.

Konserten ”Hemma – en hyllning till hembygden” lockade många, kyrkan var fullsatt. Framme vid altaret brann levande ljus och nedanför predikstolen stod spotlights utplacerade. De fick en blåaktig ton när de tändes och konserten blev med dem just en konsert.

Efter den sedvanliga klockringningen spelar Niklas ett intro på orgeln som sätter stämningen för den timme med musik och glädje vi har framför oss.

Lovisa gör entré och hälsar alla välkomna genom att inleda med visan som representerar Frostviken, ”Solskenslandet”. Lovisa har en fantastisk röst och när hon tar i från tårna når det hela vägen in till hjärtat. Jerry Olofsson är en skicklig musiker, som med lätthet hanterar både gitarr och piano.
Innan det är dags för andakt med Elisabeth Björklund så bjuds vi på en magnifik tolkning av ”Fattig bonddräng” av Niklas. Tonerna från orgeln fyller hela kyrkorummet och publiken jublar.

Mellansnacket sköter Lovisa med bravur. Med sitt jordnära sätt får hon alla att känna sig välkomna. När hon avslutar konserten med ”Jämtlandssången” så stämmer alla in. Applåderna vill inte ta slut så vi bjuds på ett extra nummer och det är ”Elvira Fattigans sång” (ur Dunderklumpen). Jag lämnar kyrkan med ett stort leende på läpparna.

Text & foto: Renée Markusson