Olssons Glas & Bygg tror på en trädgårdssommar

– 2024 blir ett trädgårdsår! Det säger Tobias Östman som driver Olssons Glas & Bygg i Dorotea. I år satsar de lite extra på trädgårdsprodukter och han hoppas på en sommar med optimalt arbetsväder.

På Olssons Glas & Bygg har man alltid sålt trädgårdsredskap, men i år lägger de lite extra krut på sitt trädgårdssortiment. Dels har en ny bod ställts upp ute på gården, och så har de tryckt upp en egen reklamkatalog med trädgårdsfokus.
– Efter att järnhandeln lade ner så finns ett behov att fylla, så nu kan vi satsa lite mer på trädgård, säger Tobias Östman.

Boden de ställt upp är ett visningsexemplar från lokala snickeriet Zeb’s Service & Entreprenad.
– Det är alltid kul att samarbeta lokalt. De får lite reklam för sin bod, och det blir ett lyft för oss när vi kan visa upp våra redskap på ett snyggt och enkelt sätt, säger Tobias.

Han hoppas att det blir en lagom varm sommar så att folk blir sugna på att påta i trädgården.
– Jag vill att det ska bli många dagar med arbetsväder: mulet med lite solgenomslag och 15 till 23 plusgrader. Ingen byter ett plåttak eller fixar i trädgården om det är närmare 30 grader varmt. Sedan får det gärna vara lite vind också, så att det är myggfritt.Under pandemin såldes mycket tryckimpregnerat virke när alla skulle semestra hemma och lade tid på att bygga altaner och uteplatser. Tobias tror att den marknaden kanske är lite mättad nu.

– I år tror jag mer på trädgård och odling. Nu är folk sugna på att testa odling och kanske sätta sin första päre. Men du vet egentligen aldrig hur trenderna slår, det går inte att gissa, men mitt hetaste tips är ändå att det blir trädgård för många i sommar, säger han.

Reklambladet de tryckt upp delas ut i Dorotea, Strömsund, Vilhelmina och Åsele kommuner och är fullmatat med redskap och verktyg för att lyckas i trädgården.
– Nu när vi kommer att ha mer trädgårdsgrejer kände vi att det passade bra att göra en katalog också. Det mesta som finns i katalogen har vi hemma, men några specialgrejer måste beställas, säger Tobias.

Text & foto: Jens Larsson