Skogma– allt du behöver i skog och mark

Skogma är nätbutiken för dig som planerar en vistelse i skog och mark. Här finns det mesta för en frilufts- och skogs-intresserade. En katalog med produkterna finns tillgänglig
via hemsidan.

Skogma är företaget för skog, jakt, friluftsliv och fiske som numera har sitt säte i Hammerdal i norra Jämtland. Företaget startade sin verksamhet för nästan hundra år sedan i Stockholm och hette då Skogs- och flottningsmateriel AB. Numera tillhör Skogma företagsimperiet Grube men har tidigare ägts av Domänverket och Sveriges skogsvårdsförbund.

Skogma ligger strategiskt placerat i utkanten av Hammerdal längs E45. I lokalerna finns postorder och administration men inte någon faktisk butik. De som beställer via internet och har möjlighet att hämta på plats är välkomna att göra det under öppettiderna.

Skogmas mål är att vara företaget som skogsägare och andra frilufsintresserader väljer när de vill få tag på utrustning för vistelsen i skog och mark. Företaget lyfter fram förmågan att pedagogiskt förmedla kunskapen om sortiment, service och leveranser som ledord för verksamheten.

I april har företaget sågdagar där den som är intresserad kan komma dit och få produkter presenterade för sig framförallt när det gäller arbete i skogen. Det ges då möjlighet att titta på Skogmas sågverk, ställa frågor kring produkterna och dricka kaffe tillsammans med andra besökare. Temadagar i form av sågdagarna återkommer med jämna intervall hos Skogma så tipset är att hålla utkik efter annonsering kring kommande temadagar.

Text & foto: Ulrika Ganning