Konstutställning på Galleri Katten – Strömsunds Konstforum

Konstnärssjälarna Maria Hell och Mirja Wikberg har tillsammans skapat en succé med sin konstutställning ”Gemensamma grunder” på Galleri Katten i Strömsund.

Under vernissagen delade Maria med sig av hur hennes sjukskrivning ledde till att hon och Mirja började måla tillsammans hemma hos Mirja och sedan vidare på Galleri Katten, och hur Mirja introducerade henne till helt nya tekniker inom konsten. Båda tycker att fler borde få med sig vetskapen om att alla som är medlemmar vid Strömsunds konstforum kan komma och skapa på Galleri katten. Man kan ta med sig sina färger och dukar och sitta där tillsammans i en gemenskap.

Maria berättar att Mirja, med sitt tålamod och kreativitet, visade henne olika tekniker som hjälpte henne att utforska nya banor och tänka utanför ramarna. Det började med att de rullade ut en 5 meter lång duk på gruset hemma hos Mirja, för att uppmuntra till lekfullhet och kreativitet. Genom att experimentera med olika material och metoder, som skvättfärg, penslar och T-sprit, skapade de helt nya konstverk och upptäckte oväntade motiv i bakgrunderna. Mirja delar med sig av sin egen konstnärliga resa, där hon inspirerades av en video på YouTube och lärde sig att måla intuitivt för att må bra. Hon använde sig av collage och olika material för att övervinna sin prestationsångest och hitta sitt eget uttryckssätt. Båda konstnärerna upplever glädje och tacksamhet för den positiva respons de har fått på sin utställning. Under utställningen så hade de även en tävling där alla besökarna fick titta på en bit av en bakgrund och försöka se om de kunde hitta ett motiv. En vinnare kommer att utses och få sitt sedda motiv målat av Mirja och Maria tillsammans.

Besökare som vill se mer av Mirja Wikbergs konstverk och följa hennes konstnärliga resa kan besöka hennes Instagram-konto @mirjawikberg_art. Vill man följa Maria så gör man det också på instagram under kontot: @artbymaria_hellroad-tatto

“Gemensamma grunder” på Galleri Katten i Strömsund bjuder på en inspirerande och nyskapande konstupplevelse, där konstnärerna Maria Hell och Mirja Wikberg utforskar gränserna för sin konstnärliga skaparkraft och bjuder in besökare att upptäcka nya perspektiv och motiv i konsten. Ni som missat utställningen, ta er en titt in på deras konton och håll utkik inför nästa utställning när den kommer.

Gör er även ett besök hos Susanna Östensson-Backlund och Matilda Gjersvold på Galleri Katten och bli medlemmar i en förening som hela tiden växer på Amaliagatan i Strömsund.

Text & foto: Maria Halvarsson