Stora Blåsjöns skidanläggning är öppen igen!

Den 17 februari – lagom till sportloven – drog den alpina säsongen igång i Stora Blåsjön. Då öppnades de två första liftarna och denna helg kunde man köpa liftkort för hundra kronor. Det var några minusgrader och solen lyste skidbackarna. En bra början på en ny framtid för skidanläggningen i byn.

Stora Blåsjöns skidanläggning är Sveriges sjätte högsta skidanläggning och den senaste tiden har det satsats 7,5 miljoner kronor för renovering av de fyra liftarna, ny belysning med mera. Regionen Jämtland Härjedalen stödjer projektet med 4,9 miljoner kronor och resten hoppas Blåsjöns Framtid kunna finansiera med bland annat eget kapital och försäljning av stugtomter.

När anläggningens renovering är klar, finns det fyra liftar och över en mil preparerade backar, varav den längsta är 3,5 kilometer lång med en fallhöjd på 475 meter från Mesklumpens topp, som ligger 924 meter över havet.

Text & foto: Adrie Meijer/A3jorm