Bilbolaget i Strömsund expanderar – investerar 9 miljoner i anläggningen

Nu står det klart att bilhall, verkstad och fasad ska renoveras, att en snabbladdare för elbilar ska upprättas samt att en biltvätt ska byggas på Bilbolaget i Strömsund till ett värde av cirka 9 miljoner kronor. Detta ska enligt planeringen vara klart under sommaren 2024.

– Strömsund är en ort som levererat starka resultat de senaste åren och därför gör vi dessa investeringar. Anläggningen blir Sveriges minsta auktoriserade verkstad som följer Volvos senaste VRE krav. VRE är ett koncept från Volvo som står för Volvo Retail Experience som bygger på exklusivitet, tillgänglighet och en tydlig exponering av produkterna.

– Vi tycker också det är viktigt att satsa på de mindre anläggningarna så att det inte bara finns kapacitet och tillgänglighet på de större orterna. Vi vill vara marknadsledande för det kompletta bilägandet och har redan idag nybilsförsäljning, skadeverkstad, mekanisk verkstad samt biltillbehör i Strömsund. Det jobbar sammanlagt 13 personer där idag och dessa investeringar tryggar framtiden ett antal år framåt. Tvätten blir nummer 87 inom Volvohandelns Tvättakoncept, och den nionde tvätten för Bilbolaget. Inom Tankakonceptet finns det idag 174 drivmedelsstationer där vi har 16 av dessa, säger Martin Bredhe, VD på Bilbolaget Nord.

– Otroligt roligt att det satsas på den lilla orten Strömsund. I detta nu håller vi på att renovera bilhallen. Bland annat lägger vi klinkergolv, monterar nytt innertak och gör en yta för Volvo Selekt. Volvo Selekt är ett koncept för begagnade bilar som är noggrant utvalda efter vissa kriterier, till exempel får bilarna inte vara äldre än 5 år gamla och gått max 10 000 mil.

– När bilhallen är klar står verkstaden på tur för att fullt ut bli en VPS godkänd verkstad. Konceptet VPS står för Volvo Personal Service där serviceteknikerna arbetar parvis med varje kundärende. Vi är också i slutfasen av planeringen för biltvätten och snabbladdaren där vi hoppas på en invigning av hela bygget till sommaren 2024, säger Kenny Johannesson, Servicemarknadschef i Strömsund.