Nypremiär för Norrdans hyllade Våroffer

Våroffer 2024

Det blir dynamiskt och storslaget i det lilla, ett fyrverkeri av öronproppar och dammvippor, när Norrdans tolkning av Våroffer får nypremiär 12 januari. I Norrdans version av Våroffer vill Martin Forsberg, koreograf och konstnärlig ledare för Norrdans, väcka publikens nyfikenhet och leklust.

Norrdans föreställning Våroffer hade premiär i Härnösand oktober 2022 och turnerade därefter från Stockholm i syd till Umeå i norr. I februari 2023 blev produktionen utvald till Scenkonstbiennalen, Sveriges största scenkonstfestival, där den framfördes senare samma vår. Fredag 12 januari blir det nypremiär på Härnösands bibliotek för den hyllade föreställningen med koreografi av Norrdans konstnärliga ledare Martin Forsberg.

– Trots att vi repriserar detta verk står det klart att det fortsätter att växa. Det simpla i att försöka utföra en så exakt version av Stravinskijs musik med hjälp av kropp och objekt, har visat sig vara ett växande evighetsprojekt, säger Martin Forsberg, konstnärlig ledare, Norrdans.

I Norrdans version av Igor Stravinskijs Våroffer lyfts musikens möte med kropp och objekt. Som rekvisita finns vardagsföremål som tejp, cykelslangar och öronproppar. Efter nypremiären i Härnösand dansas föreställningen i Boden, Jokkmok, Älvsbyn, Luleå, Sundsvall, Ånge, Timrå, Strömsund, Östersund, Umeå, Burträsk, Boliden och Vilhelmina, både som offentlig föreställning och skolföreställning.

Läs mer här: https://norrdans.se/sv/koreografier-event/2024/varoffer/