Mählers erbjuder Heavy Duty sidoplogar

I samband med att miljöreglerna skärps och att uttaget av naturgrus måste minskas, sker numera sandning av landets vägar med krossat berg och det har medfört ett ökat slitage på åkarnas snöplogar.

Som en lösning på detta, erbjuder nu snöplogstillverkaren Mählers en serie Heavy Duty sidoplogar.

– Framför allt är det yttersta delarna på våra sidoplogar som slits mest och då våra plogar är modulbyggda, är det den tredje och yttersta delen som vi förstärkt med slitstål på de mest utsatta partierna, säger Oscar Nyberg, konstruktör på Mählers.

Oscar berättar vidare att de som äger någon av Mählers senaste sidoplogar, den så kallade C-serien, kan då köpa enbart den sista delen på plogen och enkelt skruva dit den själv.

– Ja, det är en av många fördelar med våra modulbyggda plogar. Du kan även byta från en lågkastande ytterdel till en högkastande ytterdel och behålla den två första delarna av sidoplogen. På så sätt kan du anpassa din sidoplog till de förhållanden som råder vid givet tillfälle.

Oscar Nyberg berättar också att HD-plogarna är märkta med en svetsad HD-logotype på fram och baksidan. Detta ska göra enkelt för andrahandsmarknaden att identifiera om det är en HD eller standard plog.

Mählers meddelar att HD-plogarna eller om man bara vill köpa HD-delen, finns för omgående leverans.