Den årliga skattjakten!

I Strömsund genomfördes den 7 mars den årliga aktiviteten skattjakten som har hållits varje år sedan 2010. Det är en aktivitet som är grundad av Köpmannaföreningen i Strömsund.

Barnen samlades nere på Vattudalstorget där de ska gräva fram pingisbollar i en snöhög med olika nummer som representerar olika butiker runt samhället som ingår i Köpmannaföreningen, hos de olika butikerna får man sedan gå och hämta ut sina skatter.

Vid lunchtid så samlades ett gäng förväntansfulla barn nere på Vattudalstorget med egna spadar och vantar redo på att börja gräva i snöhögen i jakt på de gömda skatterna som blivit placerad tidigare under dagen.  Med skratt och glädje så kastar de sig ner och börjar gräva ivrigt för att hitta de gömda pingisbollarna som lurar under ytan.

Skattjakten observerades av Köpmannaföreningens ordförande Elin Appelblad.
– Skattjakten har blivit en årlig tradition som är uppskattad av barnen i Strömsund. Under året har vi fler aktiviteter inplanerad och nu närmast blir det påskparaden under skärtorsdagen, säger Elin.

Kommentarer från de tre syskonen Alicia, Colin och Liv som var med på skattjakten:

Vad var det roligaste med skattjakten?
– Det roligaste var att vinna.

Hur kändes det när ni hittade skatten?
– Vet inte, men vi trodde att vi skulle hitta fler.

Var de något som var svårt med skattjakten?
– Att det var så trångt vid snöhögen eftersom det var så många som grävde.

Skulle ni vilja vara med på en skattjakt igen?
– Ja absolut!

I slutet så lyckades 17 stycken lyckligt lottade barn gräva fram de 17 stycken gömda pingisbollarna som var gömda i snöhögen.

Text & foto: Vega Grannas

Skattjakt inklusive bollkastning, barn från 0 till 15 vinner fina priser.