Jämtlands Ingenjörsbyrå AB

Fredrik Henriksson, Linda Persson och Mathias Andersson i sin lokal på Ramselevägen 1 i Strömsund. Pär Rolén saknas på bild.

Ett nytt spännande företag med verksamhet i Strömsund och Östersund. Linda, Fredrik och Mathias arbetade tidigare på Attacus men bestämde sig för att starta eget när Attacus konkurs var ett faktum.

Det är fyra tidigare kollegor från Attacus som driver Jämtlands Ingenjörsbyrå AB; Linda, Fredrik, Mathias och Pär. Alla är utbildade konstruktörer och de har lite olika kunskaper med sig vilket gör att företaget har en bred bas att stå på. Den 1 september 2023 drog de igång verksamheten. I början jobbade de hemifrån innan de kände att de hade börjat etablera kontakt och att verksamheten började få in kunder. Linda och Mathias sitter på kontoret på Ramselevägen i Strömsund måndag – fredag och det är ”bara att komma förbi”. Fredrik och Pär bor närmare Östersund och arbetar mer ambulerande i dagsläget även om de söker efter en lämplig kontorslokal i Östersund.

De beskriver hur tankarna gick när de insåg att Attacus konkurs var oundviklig. De hade då redan börjat prata om att starta ett företag där deras kunskaper kunde komma till nytta. En fördel de hade med sig var att de hade många etablerade kontakter som gjorde det lättare att få uppdrag. Samtidigt upplever de att i och med att de hade arbetat tillsammans så behövde de inte lära känna varandra från grunden, de hade redan god kännedom om varandra. Vidare berättar de att uppdragen finns trots att både bygg- och betongbransch upplevs relativt stillastående just nu. De ser positivt på framtiden och hoppas att du som har vägarna förbi kommer in och hälsar på framförallt Linda och Mathias som sitter på kontoret i Strömsund.

Text & foto: Ulrika Ganning