Strömsunds MC vinnare av Superligan i isracing

Superligan 2024 i isracing är nu avgjord och bland de sex deltagande lagen övertygade Strömsunds MC med en förstaplats. En av deltävlingarna genomfördes på Strömsvallen, Strömsund och i 20 graders kyla värmde den ständige speakern Robert Gjersvold upp publiken med diverse fakta om alla förare som han tycktes kunna på sina fem fingrar.

Redan i första heatet visade hemmaförarna från Strömsunds MC vart skåpet skulle stå, då Franky Zorn och Hans Weber tog en femetta.

I tredje heatet fick publiken uppleva en spektakulär vurpa där föraren Josef Kreuzberger, lag Gävle fick kast så att både han och cykeln tog ett varv upp i luften bakom åkarna Jasper Iwema, lag Strömsunds MC och Charley Ebner, Jämtarna. Allt gick dock bra och efter luftfärden och en bit glidandes på ryggen in i banvallen var Josef snabbt uppe på benen.

Med undantag av några ytterligare vurpor flöt tävlingen på fint och mellan var 3:e heat sopade och plogade Ottossons Åkeri och Peder Norlin banan.
– Det är kul att det händer något i Strömsund menade Janne Ottosson som sponsrade evenamanget med 5 av åkeriets hjullastare och förare.

Totalt kördes 21 tajta heat och tävlingen fick avslutas med en särkörning om plats 4-5 mellan Heikki Huusko, lag Gävle och Markus Jell, Inn Isar. Jell drog längsta strået och körde in 4:e platsen till sitt lag. Totalt övertygade hemmalaget med 32 inkörda poäng. Jämtarna placerade sig som tvåa med 27 poäng och ÖMK Rundbana körde ihop en tredje plats.

Robert Gjersvold summerar dagen som lyckad.
– Kul att Strömsund vann matchen och banan höll bättre än förväntat. Kanske blev en lite lång dag på grund av några krascher och särkörningen men det är ju sådant ingen kan påverka.

Efter tävlingen i Strömsund återstod två deltävlingar och där fortsatte Strömsund MC att visa klass. Något som resulterade i totalvinst av Superligan före tvåan Tyska Team Inn och Jämtarna på tredje plats.

Text & foto: Sten Strömgren