Hemvändarmatch i Strömsund på juldagen

Strömsund Hockey arrangerade under juldagen återigen den alltid så uppskattade hemvändarmatchen. De två lagen bestod av en mix av hemvändande hockeyspelare, pensionerade samt aktiva spelare från Strömsund. De närmare 400 personer i publiken fick stundvis uppleva fartfylld ishockey där lag vit bärgade den ärofyllda segern.

Traditioner är till för att bevaras och så även den traditionsenliga hemvändarmatchen i ishockey. IFK Strömsund hockey har sedan slutet av 1990-talet arrangerat hemvändarmatch under juldagen. Juldagen 2023 var inget undantag och sektionen hade samlat ihop 30 spelare och 3 målvakter som delades upp i lag vit och lag blå. Lagen bestod båda av aktiva spelare i Strömsunds A-lag samt några juniorer. Aktiva och inaktiva spelare som fostrats i Strömsund men spelar och har spelat i lag utanför länet.

Bland annat fick publiken åter se den numera ”hockeypensionerade” Henrik Hetta med en meritlista med spel i SHL, Hockeyallsvenskan, Div 1 samt en säsong i danska Rungsted Seier Capital. En fin karriär som många gånger lyste igenom när Henrik ökade farten och trampade genom motståndarnas försvar i en fart som få på isen kunde matcha.

För övrigt var det stundvis högt tempo och många gånger bra hockey som de närmare 400 i publiken bjöds på. Segersiffrorna 6-1 till lag vit speglade kanske inte matchen helt, utan det kan till stor del tillskrivas den storspelande målvakten Sebastian Nilsson, som motade en mängd skott och farliga lägen från det blå laget. Sebastian är fostrad i IFK Strömsund men spelar numera i Brunflos J20 samt A-lag med spel i div 2.

– Jättekul att få se så många spelare som fostrats i Strömsund tillsammans med de som spelar här nu. All publik som jag pratat med var också jättenöjda med dagens match. Jag vill även passa på att skicka ett stort tack till alla i sektionen som ställde upp och gjorde dagen möjlig, summerade Glenn Gustavsson, ordförande i IFK Strömsund Hockey årets ”hemvändare”

Sten Strömgren