Lokal julhandel hos Gäddede Turistinformation

Vid turistinformationen i Gäddede främjar de den lokala julhandeln genom att erbjuda en blanding av lokalt hantverk och presenter som har anknytning till närområdet.

Det är en frostig dag när jag stiger in i Gäddede Turistinformationen, där Malin Bengtsson står bakom disken och välkomnar oss med ett leende. De erbjuder sina kunder 20% rabatt på utvalda varor i butiken. När man ser sig omkring så är det inte svårt att bli insipirerad till julklappar bland allt som pryder hyllorna.

Malin berättar med glädje i rösten om mjukisdjuret Jätten Jorm.
– Den här kostar normalt 299 kr, men just nu säljer vi det för endast 199 kr!

Men det är inte bara Jätten Jorm som lockar besökare till turistinformationen. Hyllorna är fyllda med vackra lokala hantverk, inklusive Eva Totsås handstickade sockor och mössor. En kombination av färger och mönster som gör varje plagg unikt och perfekt för dem som letar efter något personligt till sina julklappar. Det går att betala dessa med en enkel swish-betalning, vilket gör det ännu enklare att stödja lokala konstnärer och hantverkare.

Gäddede Turistinformation är inte bara en plats att hämta broschyrer och kartor, det är en lokal knutpunkt för samhället och en plats där människor kan samlas och uppleva det bästa av det lokala utbudet.

– Gör ett besök när du har vägarna förbi, uppmanar Malin Bengtsson, och det är svårt att motstå frestelsen.

Så, om du letar efter den perfekta julklappen, vill stödja det lokala näringslivet eller bara njuta av den varma atmosfären av jul, gör ett stopp vid Gäddede Turistinformation och upplev själv det bästa av den lokala julhandeln.

Text & foto: Renee Markusson