Norråkers Handel blev årets värdefullaste pantbutik 2023

Ida och Johannes Collin fick ta emot priset från Panta Mera.

Priset “Årets värdefullaste pantbutik” började delas ut 2019 av Panta Mera för att lyfta fram hur viktigt det är med butikernas arbete med pantstationerna.

Av 200 nominerade butiker i år valdes Norråkers Handel ut som en av fem som fick pris av Panta Mera. Ida Collin som är en av ägarna av butiken berättar:

– Vi fick priset som årets värdefullaste pantbutik för att vi är en viktig del för att människor i hela Sverige ska ha tillgång till en pantstation. Kunderna har kunnat rösta och vi hade inte fått flest röster men finast omdömen från de som röstat. Vi tycker det är jättekul att ett av priserna i år går till en butik i glesbygd så att även vi små butiker får känna oss viktiga! Vi är glada att många pantar hos oss och att de är nöjda med vår service!

Panta Meras motivering till priset löd: Kunderna beskriver en mysig liten lanthandel som utstrålar service in i minsta detalj. Alltid rent och fräscht vid pantstationen, alltid trevlig och hjälpsam personal.

Att erbjuda möjligheten att panta på landsbygden är en riktig bra service – men också en väldigt viktig del i vårt svenska pantsystem.

Text: Maria Halvarsson
Foto: Privat