Full fart i Hammerdal på första advent när det var dags för årets julskyltning

Första advent, söndagen den 3 december var det återigen dags för ett evenemang i Hammerdal. Årets julskyltning stod för dörren och det var planerat flera aktiviteter i byns centrum.

Aktiviteterna började redan på tidig eftermiddag med tillagning av kolbullar utanför EFS.

När mörkret la sig över byn blixtrade blåljusen intensivt när räddningstjänsten deltog med sin stora bil och optikern Anna i byn hade öppet för besökare.

ICA hade kvällsöppet denna kväll och Röda korsets Kupan öppnade upp och välkomnade med glögg och pepparkakor. I marschallernas sken, med tipspromenadlappen i handen, kunde du sedan vandra vidare till medborgarhuset där Hammerdals vävstuga var representerade med sina alster. Zara som står bakom AyA med fokus på hälsokost och bland annat yoga och massage fanns på plats för att visa upp vad hon hade till försäljning. Det bjöds på fiskdamm för de yngre besökarna, och kaffe fanns att köpa. Om du hade tur kunde du vinna choklad genom att spela på chokladhjulet.

Utanför Wiks möbler fanns TOBÈ med varor till utförsäljning. Karlssons kök och bar från Gåxsjö kunde erbjuda Gyros tillverkade av kött från Görviks och det såldes även produkter från Görviks. Det fanns renfällar att inhandla samt en ren som var på besök. Raftsjöhöjdens gårdsmejeri var också på plats och kunde visa upp sina goda ostar. Julkransar var också något som kunde inhandlas och Wiks möbler hade öppet för de som ville handla inför julen. För den hungrige höll bland annat Blå huset öppet och kunder erbjuda pizza och annat gott.

Trots att det var kyligt ute var stämningen hög och besökarna många. Ännu ett lyckat evenemang i Hammerdal.

Text & foto: Ulrika Ganning