Full fart i Hammerdal på första advent när det var dags för årets julskyltning

Fynda second hand inför julhelgerna och att lägga under granen. Besök Röda korsets Kupan i Hammerdal och botanisera bland allt de har att erbjuda.

Julen närmar sig och med det även julhandlandet. I år har secondhand återigen hamnat på kartan som ett alternativ i julhandeln. Med lågkonjunktur och där återbrukstänkandet är högst aktuellt blir second hand det naturliga valet för många.

I Hammerdals centrum ligger Röda korsets butik Kupan som en spindel i nätet. Butiken är öppen varje vardag mellan 12.00 och 17.00 med några få undantag samt sista lördagen i månaden. Här inne hittar du det mesta på välfyllda hyllor och galgar. Det är en relativt liten butiksyta men det finns många fynd att göra för den som söker.

Personalen som jobbar på Kupan är flitiga när det gäller att dekorera och inreda för att göra butiken lockande för besökarna. Även skyltfönstren följer med i årstidernas växlingar och byter utseende utifrån vad som är aktuellt. Det är ofta en hel del besökare som passar på att se vad de kan hitta under butikens öppettider.

Väl inne i butiken möts du av spännande varor redan i dörröppningen. Du tar dig sakta fram för att hinna titta vad som inkommit sen sist du var inne. Finns det något spännande att fynda? Om du är ute efter något särskilt så kan det vara just idag som du hittar det du letar efter.

Ett rum består av tavlor och olika konstverk. I det rummet kan du även sitta ner och dricka en kopp kaffe och prata med andra besökare. Kupan i Hammerdal är en välbesökt butik med trevlig atmosfär och där det går att hitta det mesta för de flesta.

Text & foto: Ulrika Ganning