Ströms Konstklubb årliga klubbafton

Hannah Breger berättade som sina konstnärliga föräldrar.

Ströms Konstklubb hade sin årliga klubbafton den 1 november. Drygt trettio medlemmar deltog. Vi fick först lyssna till ett mycket intressant föredrag om konstnärsparet Carl-Arne och Bibi Breger. Deras dotter Hannah Breger visade ett bildspel och berättade om parets liv och verk. Dessutom hade Hannah plockat med sig ett stort antal produkter som det energiska paret designat. Carl-Arne utvecklade och designade c:a 2.500 olika produkter under sitt liv, alltifrån bensinpumpar till fotfilar. Han arbetade mycket med olika plastprodukter, medan hans fru Bibi ägnade sig åt att bl a designa porslin och keramik för Gustavsbergs fabrik. Det blev många igenkännande leenden när vi efter föredraget fick titta närmare på de produkter Hannah visade upp.

Därefter smakade det gott med en fantastisk smörgås med flera olika sorters pålägg. Till kaffet fick vi sedan en god hembakad kaka, allt detta tillagat av våra duktiga medlemmar Mats och Karin Sjödin.

Till slut var det då dags för den sedvanliga utlottningen. Ett lotteri bland de närvarande innehöll så många vinster att nästan alla deltagare fick en vinst. Det var allt från tavlor till goda smörgåsar och kakor samt en fruktkorg. Sist men inte minst lottades en tavla av Carl-Arne Breger ut, skänkt av Hannah Breger. Slutligen blev det då dags för medlemslotteriet. Alla medlemmar som betalt sin årsavgift deltar med sitt medlems-
nummer, oavsett om de är på plats eller inte. Sex olika konstverk fick nya ägare.

Årets klubbafton blev en gemytlig och glad afton. Ströms Konstklubb välkomnar nya och gamla medlemmar till våra evenemang.

Text: Inger Gidlöv