Uppskattad vernissage i Hammerdal

En trevlig septembereftermiddag tillbringades i Medborgarhuset i Hammerdal där Hammerdals konstförening bjöd in till vernissage.

Lördag den 30 september var det dags för vernissage i Medborgarhuset i Hammerdal. Utställare var Marc UÅ Strömberg och KAPE.

Marc UÅ Strömberg var inte själv på plats men hans verk visades upp och det fanns även en beskrivning av hans skapande och bakgrunden till hur allt började. UÅ som han ofta använder som signatur har ursprung från Umeå men bor numera i Stockholm. UÅ är konstnär och musikprofil och arbetar även som grafisk formgivare. Han hämtar sin inspiration ur hardcorescenen. Det UÅ är mest känd för i dag är att han varit med och designat Bastard Burgers skyltar.

KAPE med rötter i Jämtland arbetar som konstnär, kompositör och musiker. Han började som graffitimålare men arbetade parallellt med måleri och egenkomponerad musik. Texterna han komponerar hämtar han från flera olika håll bland annat i samhällets baksida och åt det mörkare hållet i tillvaron. När det gäller konsten så är flera av länets väggmålningar målade av KAPE.

Vernissagen visade upp mycket av den egenproducerade konsten. Där förekom också inslag av musik framförd av KAPE och samtal mellan honom och besökarna på vernissagen.

Text och foto: Ulrika Ganning