Succé för Engcon-satsning när VM i elektrisk rallycross avgjorts – silver till CE Dealer Team

Engcon är en del av partnerskapet bakom Construction Equipment Dealer Team (CE Dealer Team), som kör den elektrifierade VM-serien i rallycross sedan 2022. Årets FIA World RX Championship 2023 avgjordes under säsongens sista deltävling i Hong Kong och resulterade i fina prestationer av CE Dealer Team:s representanter Klara Andersson och Niclas Grönholm.

Årets VM-mästerskap bestod av åtta deltävlingar på världskända banor världen över. Allt avslutades med två avgörande deltävlingar i Hong Kong som resulterade i en 7:e placering för Klara Andersson och en 3:e placering för Niklas Grönholm i rankningen bland förarna. CE Dealer Team landade på en 2:a placering i teammästerskapet.

Banan i Hong Kong byggdes dessutom med hjälp av en Volvo EC230 utrustad med en tiltrotator från Engcon.
– Vi på Engcon är än en gång stolt sponsor i en strävan och satsning mot en banbrytande, helelektrisk plattform och jämställd bilsport. Det är en bit kvar på den resan, samtidigt visar årets insatser från Klara och Niclas att vi är något väldigt bra på spåren. Det är viktigt att satsningen speglar vad Engcon står för, säger Martin Engström, produktchef på Engcon.

Elektrisk satsning i linje med Engcons ambitioner
Både Klara Andersson och Niclas Grönholm har skrivit på ett flerårigt avtal med CE Dealer Team, som bestämt sig för ett flerårigt engagemang för den elektriska satsningen – en omväxling och stort steg för bilsporten ur ett hållbarhetsperspektiv. Det har varit stort intresse för den elektrifierade VM-serien under 2023, satsningen ligger helt i linje med Engcons ambitioner när det gäller klimatomställningen för den grävande världen.

– Jag har sagt det förut, det här partnerskapet är en fullträff för oss. Det är häftigt att vara en del av två världar där utvecklingen går framåt. På vår hemmaplan, den grävande världen, så driver vi på för innovation som bidrar till energieffektiviseringar och i förlängningen en grönare bransch. I satsningen tillsammans med CE Dealer Team gör vi samma resa, men inom bilsporten. Jag tror vi behöver hitta fler korskopplingar likt den här mellan olika branscher för att skapa förändring där vår innovationskraft också kommer andra branscher till gagn, säger Martin Engström, produktchef på Engcon.

Läs mer om FIA World RX Championship 2023:
www.fiaworldrallycross.com

Läs mer om CE dealer team:
www.cedealerteam.com/the-team