Music beats cancer – En sån fullsmockad och glad helg

  Karin Wöyer Amcoff hälsar, från sitt hjärta, ett stort och varmt TACK till alla som på något sätt bidragit till detta event och denna insamling.

  Bubbelfredagen den 17/11 bubblade på med 154 glada kvinnor. Landshövding Marita Ljung invigde med ett fint tal samt klippte bandet. Efter det visades en hälsning på film från President Eva Röse som uppmanade till att skänka en slant till insamlingen. Fina gåvor hade skänkts till kvällen som lottades ut. Ljudnivån var hög och glad. Det fantastiska tjejbandet Catwagon underhöll i omgångar vilket resulterade till dans och allsång samt Kafé Tomten försåg alla med dryck och matbitar.

  Musiklördagen den 18/11 startade upp kl 13.00 då lokala artister ställde upp gratis och underhöll fram till 17.45.
  Artisterna var: Hans-Erik Jansson, Matti Modigh, Karin Wöyer Amcoff, Sanne de Backer, Vattugalarna, Hans Nitzler, Tomas Nilsson, Kristen Snyder, Karin Stjerna, Jörgen Olofsson, Emma Appelblad, Kia Espmark, Två Blondinas, United Voices, Strömsunds Barnkör samt Brynje och Gunilla Wikström.

  Under hela eftermiddagen såldes gofika som skänkts av bland annat medlemmar i PRO och SPF samt andra snälla bakerskor. Hela Oasen på Folkets hus var fylld av glad publik.

  Kl 18.00 startade auktionen med den välkände auktionsutroparen Pelle Bergvall. 93 enheter ropades ut under 1,5 timme. Det var många strömsbor som verkligen ropade in billiga fynd. Det enda som blev kvar var 3 lådor med komplett samling av Strömsböckerna. De finns alltså fortfarande till salu och insamlingen Music Beats Cancer fortsätter att samla in pengar till Cancerfonden så känner du dig manad att lägga ett bud så är det välkommet.

  Kl 19.00-21.00 serverades det en försvinnande god Westernbuffé från Kafé Tomten.

  Kl 21.00 startade dansen med countrybandet Kentucky. Fun Country Linedance och PRO Line Dance Strömsund dansade tillsammans med andra glada styrdansare.

  Kl 23.00 fortsatte dans och röj tillsammans med bandet Re:Publiken.

  Just nu har insamlingen genererat 348.557 kronor men mer pengar inväntas de kommande dagarna. Så slutresultatet för just denna insamling blir klart i slutet på veckan.

  Tilläggas ska göras att insamlingen fortsätter, i lite lagom takt, fram till nästa år samt att ännu en gång skriva att Karin Wöyer Amcoff hälsar, från sitt hjärta, ett stort och varmt TACK till alla som på något sätt bidragit till detta event och denna insamling.

  Text: Maria Halvarsson
  Foto: Johnna Texmo