Företagarmässa, en chans att knyta framtida band.

Jens Karlsson från Engcon tyckte att detta var ett jättebra evenemang

I slutet av september bjöd enheten för Näringsliv och Utveckling i Strömsunds kommun in till företagsmässa på Folkets hus i Strömsund. Företagare och organisationer fick möjlighet att ställa ut och presentera sina verksamheter. Samtidigt bjöds allmänheten in och en extra inbjudan gick ut till elever på Hjalmar Strömerskolan.

Detta var ett ypperligt tillfälle, speciellt för ungdomar som snart skall ut i arbetslivet, att vandra runt bland de olika montrarna och få en inblick i de olika verksamheterna som finns i kommunen. Man kunde knyta nya band och bygga nätverk för framtiden.

På plats för dagen fanns även Strömsunds kommuns nye näringslivschef, Patrik Jemteborn.

– Det är ju perfekt detta att komma som ny till Strömsund och få gå runt bland både besökare och företagare, säger Patrik.

– Det är så otroligt viktigt att dessa evenemang finns och speciellt att skolelever kommer hit och kan nätverka, ställa en massa frågor och kanske till och med få upp ett intresse för ett specifikt företag som de skulle vilja arbeta hos, göra praktik eller sommarjobba för.

Thomas Lundström, butiksägare för Ica i Strömsund, berättade att han tycker att det är jättebra att finnas på plats just för ungdomarna under denna dag.

– Näringslivskontoret gör det suveränt för alla parter med en sådan här dag.

Ungdomar som kommer har oftast många frågor kring extrajobb, vikariat och sommarjobb. Idag finns Benka Janeheim, butikschef och Martin Andersson, personalchef på plats i Folkets hus.

Thomas säger att det är på sådana här evenemang man kan få ett första möte med morgondagens personal och det är ofta via till exempel ett sommarjobb som de får in personal som sedan övergår till fasta tjänster.

Vid Engcons bord står Jens Karlsson.

– Det är viktigt för Engcon att synas och skapa intresse för Engcon hos Strömsunds ungdomar och ge en bättre förståelse för vilka olika roller det finns inom företaget. Ofta är det en utmaning att hitta bra medarbetare, framför allt när det kommer till specialkompetenser. Det har många fördelar, både för Engcon och medarbetaren, att jobba på plats i Strömsund för att få närheten till den dagliga verksamheten och produktionen.

Under dagen fanns möjlighet att delta i en tipsrunda. Den gick ut på att besöka alla montrarna och svara på frågor. Det var ett bra sätt att se till att alla besökarna tog sig runt till alla utställare och fick sig en pratstund. Att första priset var något av det bästa man kunde vinna var också något som lockade extra många blivande och nyblivna sextonåringar: Ett presentkort från Körskoter i Strömsund. Ett företag som utbildar i förarbevis både för snöskoter och vattenskoter. Den här dagen var det förarbeviset för snöskoter till ett värde av 3000:- som stod på spel och i slutet av dagen drog Patrik Jemteborn dagens lyckliga vinnare; Felicia Lindberg nyss fyllda sexton år.

Dessa företag ställde ut på mässan:
Ica Supermarket Simonsons 
Strömsunds optik
Backe begravningsbyrå
Ekorrit
Mählers
Engcon
Iris 
Strömsunds kommun
Vård- och socialförvaltningen
Ikea för företag, Östersund/Sundsvall
Nyföretagarcentrum
Pigg & Frisk + Erika Blom 
Barona 
Handelsbanken Strömsund