Högsäsong för skoterhandlarna i Strömsund med omnejd

Ollanders Vulkverkstads butik på Lövbergavägen 22 är välfylld med nya Ski-Doo och Lynx inför säsongen. Foto: Sten Strömgren

Fjälltopparna runt omkring oss är redan vita och vintern närmar sig med stormsteg. Med det börjar många i vårt område planera för kommande snöskoteråkning. Vi bjuder därför på en översikt av våra lokala skoterhandlare samt serviceverkstäder och här kan ni se vad de erbjuder.

Oavsett om ni behöver en barnskoter till juniorerna därhemma, en rejäl arbetsskoter för att dra fram ved eller sladda leden med, en lämplig fiskeskoter, skoter att dra familjen i pulka med eller om du behöver en värsting för att bestiga fjällbranterna med, finns det alltid något som passar dig. Passa på att besöka våra skoterhandlare under Skoterns dag den 28 oktober och se själv allt som erbjuds. Förutom nya snöskotrar att titta på, så bjuds det på fika och en del lokala aktiviteter som tävlingar och annat skoj.

Strömsund

Ollanders Vulkverkstad AB

Säljer sedan många år nya Ski-Doo och Lynx samt CAN-AM ATV/SSV-fordon. Service och reparationer med märkesutbildad personal i egen verkstad. Massor av originaltillbehör. Vill du klä upp dig inför skoterturen så säljer ”Ollanders” snygga skoterkläder och hjälmar i märkena Ski-Doo och Lynx samt Jetwear.

För övrigt är Ollanders en Husqvarna Skog & Trädgård-butik med tillhörande service och där erbjuds ett brett utbud inom exempelvis gräsklippare, motorsågar, med mera. Ollanders säljer även Stihls och Stigas produkter. Behöver du en släpvagn att dra hem allt med, kan du välja något som passar bland BRP:s program av dessa. Är däcken på bilen eller din vagn slitna, kan du besöka övre våningen och där får du hjälp med nya sulor.

Besök ”Vulken” på Lövbergavägen 22 i Strömsund eller ring 0670-61 10 15.
Hemsida: www.ollanders.se Facebook: Ollanders Vulk Strömsund Instagram: ollandersvulk

Strandbergets Motor & Fritid AB

Säljer nya Polaris snöskotrar och ATV/SSV-fordon samt begagnade inbytesskotrar och ATV av alla fabrikat. Självklart ska du klä upp dig med snygga skoterkläder, skor, hjälmar och glasögon från FXR och Klim. I huset finns egen verkstad med auktoriserade Polarismekaniker som även servar andra märken. Strandbergets satsar i år extra på reparationsarbeten på småmaskiner, släpvagnar, traktorer, svetsning, med mera.

Behöver du redskap till din ATV eller jordbrukare erbjuder Strandbergets Kellfris hela sortiment. Strandbergets Motor & Fritid AB är också återförsäljare av Swekip hjullastare, Honda båtmotorer och trädgårdssortiment samt Sandströms och Kimple båtar.

Besök Strandbergets Motor & Fritid AB på Strand 420 i Strömsund eller ring 0670-360 00.

Hemsida: www.strandbergetsmotor.se Facebook: Strandbergets motor & fritid Instagram: strandbergetsmotor.se

Mattias Flodman, Thomas Karlsson och Robin Karlsson är beredda att återigen sälja nya Polaris inför årets skotersäsong. Foto: Sten Strömgren

NLB Skotertuning

Auktoriserad service av Yamaha med ett stort reservdelslager samt ett lager av begagnade skotrar av blandade fabrikat. Med många års erfarenhet av Yamaha snöskotrar kan även NLB Skotertuning hjälpa till med att motoroptimera din Yamaha.

Besök NLB Skotertuning på Abborrviksvägen 2 A i Strömsund eller ring 070-321 81 36.

Facebook: NLB Skotertuning

Storåbränna

TJ:s Skoter & Motor

Säljer nya Polaris och begagnade inbytesskotrar av blandade fabrikat. Stort Polaris och BRP reservdelslager. Självklart kan du ”kitta” dig med snygga skoterkläder från Polaris men TJ:s säljer även kläder, skor och hjälmar från Polaris och Duells.

Utbildad personal på Polaris och BRP som i en välutrustad verkstad hjälper dig med allt du kan behöva. Behöver du tanka är det inga problem då TJ:s erbjuder bensin ur automatpump bredvid butiken.

Besök TJ:s Skoter & Motor på adressen Storåbränna 111 i Föllinge eller ring 0645-220 55.

Instagram: tjs_skoter_och_motor

TJ:s Skoter & Motor säljer nya Polaris. Foto: TJ:s Skoter & Motor

Lillholmsjö, Föllinge

Mats Skoter

En för länet välkänd Yamaha-handlare som nu säljer det klassiska märket för sista året, då Yamaha har bestämt att lägga ned sin tillverkning av snöskotrar. Egen märkesverkstad med utbildade Yamahamekaniker samt ett digert reservdelslager till detta.

Förutom nya maskiner köper och byter Mats Skoter in begagnade inbytesskotrar av blandade fabrikat, något som Mats Skoter kommer fortsätta satsa vidare på. Behöver du snygga och sköna skoterkläder, så erbjuds det ett välsorterat FXR-sortimentet av hjälmar, skor och kläder i den välfyllda butiken.

Utöver snöskotrar och skoterkläder säljer Mats Skoter Yamaha ATV och snöslungor. Yamaha båtmotorer och blandade märken av båtar tas hem på beställning.

Besök Mats Skoter i Lillholmsjö 120, Föllinge, eller ring 0645-410 37.

Hemsida: www.matsskoter.com Facebook: Mats Skoter Instagram: matsskoterab

Mats Skoter i Lillholmsjö säljer Yamaha snöskotrar, ATV,s och snöslungor. Foto: Mats Skoter

Dorotea

Dorotea Motor och Allservice är auktoriserad serviceverkstad för Arctic Cat och hjälper dig med allt du kan tänka dig. Har du en skoter av annat fabrikat finns även hjälp att få.

För övrigt är Dorotea Motor och Allservice en Husqvarna Skog & Trädgård butik med tillhörande service samt återförsäljare av Toro snöslungor. Behöver du en vagn att hänga på bilen säljer Dorotea Motor & Allservice Fogelstas släp och båtvagnar. Cyklar, elscooters, arbets- och fritidskläder samt ett stort utbud av hygienartiklar som hushålls-, toa- och torkpapper finns också i den välfyllda butiken.

Besök Dorotea Motor & Allservice på Storgatan 11 i Dorotea eller ring 0942-108 00.

Hemsida: www.doroteamotor.se

Gäddede

Ottos Motor i Gäddede AB säljer nya Yamaha som dom även servar i sin märkesverkstad av utbildade mekaniker. Förutom nya maskiner finns ett välsorterat lager av begagnade inbytesskotrar av blandade fabrikat. Behöver du snygga och matchande kläder så finns även det att köpa i den välmatade butiken i centrala Gäddede.

Besök Ottos Motor på Storgatan 9 i Gäddede, eller ring 070-626 88 97.

Facebook: ottos motor