Nyfiken på höstens inredningstrender?

Hur ser höstens inredningstrender ut? Amanda Bågling på Wiks möbler i Hammerdal är nyligen hemkommen från möbelmässan i Göteborg och har med sig många tips och idéer.

Amanda Bågling som är en av delägarna till Wiks möbler i Hammerdal är precis hemkommen från möbelmässan i Göteborg. Hon är fylld av inspiration och idéer inför höstens inredningstrender.

-Mycket av höstens trender är jordnära färger, berättar Amanda. Framför allt går färgerna i grått, brunt, beige och svart där färgerna har mixats samman och fram träder motiv som är kopplade till naturen. Materialet som mycket av höstens inredningstips är tillverkat av är naturmaterial där trä och metall har blandats samman. Trenden har även gjort att återbrukat material har använts när det varit möjligt.

Hur ser höstens formgivning ut?
Den fyrkantiga och stela stilen vid formgivning av soffborden har ersatts med runda bord som ska mer harmoni och en känsla av lugn. Soffor och fåtöljer präglas även de av naturnära toner såsom brunt och beige. För den som är ute efter lite mer mönster i soffor och fåtöljer finns även det att välja på då det är diskreta men ändå talande mönster i form av till exempel citroner.

Piffa upp med små detaljer
För att komplettera inredningen är de torkade växterna tillbaka. Att arrangera en bukett eller att placera torkade växter i en kruka eller vas är något som är i allra högsta grad modernt i höst. För inspiration och idéer är det en bra idé att avlägga ett besök på Wiks möbler i Hammerdal där du kan få god hjälp att hitta inspiration.

Text: Ulrika Ganning
Foto: Amanda Bågling