Lastbilsträffen i Ramsele fick besöksrekord med över 15.000 inlösta och 300 utställare!

Bilutställare från Sverige, Finland och Norge samt andra delar av Europa möttes upp i Ramsele den 14-16 september. Branschutställare från åkerinäringen, lokala men även nationella företag kom och demonstrerade samt visade upp vad de har att erbjuda. Allt samlat i Ramsele på ett och samma område. Med Sveriges just nu bästa dansband Lasse Stefanz på scenen. Vad kan allt detta tillsammans bli, om inte en succé.

Människor kommer från hela landet för att mötas upp i Ramsele under några dagar i september. Sedan starten 2008 har Lastbilsträffen i Ramsele bara växt och växt. Det har blivit både en tid på året då åkare har personalfest och passar på att umgås privat till att bli ett evenemang för familjer att gå på tillsammans.

Gräsmattor förvandlas till parkerings- och husvagnsplatser. Gatorna ner mot området blir till marknadsplatser. Staketen sätts upp för att leda människorna på rätt väg och från torsdag så rullar en strid ström av lastbilar in på området för att efter hittat till sin plats för helgen få en extra omgång med poleringsmedel och kärlek. Allt måste se perfekt ut. Inga spår av leriga grusvägar får finnas och absolut inga skor får bäras i hytterna. Det skall vara innetofflorna då. Det glänser, det lyser, det betraktas och detta är en folkfest på riktigt.

-Det här är som Halloween för mig det här, säger Adrian Redman när han visar upp sina påsar för mig. Man kan snabbt förstå att Adrian gått runt bland branschutställarna och fått ta till sig lite bjudgodis. Det lyser i hans ögon av lycka och han berättar att det finns små lastbilar också.
-Jättesmå, säger han och pekar.
-Åhh, det måste vi se, svarar jag och vandrar vidare genom lastbilsdjungeln.
Två nästan fulla påsar hade Adrian skramlat ihop under fredagen med godis i små askar och med papper runt.

Epa-dunk och saftblandare
Över 300 fordon finns på plats, kanske ännu fler får jag höra. Många är de i alla fall och man blir lätt lite snurrig av att lyssna till Epa-dunk på högsta volym lite här och var samt signalhorn som låter betydligt mer än på en vanlig personbil. Som grädde på moset så virvlar saftblandare i orange runt, runt och lampor blinkar i alla världens färger.Det känns som jag är på ett mega stort diskotek.

Dagarna bjuder på många intressanta möten med företag i branschen som hyrt plats för att visa upp vad de har att erbjuda. Det är allt inom ljud och ljus, det är Berners med sitt Scania och Bilbolaget med sina Volvos. Allt samlat på samma plats och det är olje- och däcktillverkare mfl.

Två av Sveriges bästa dansband
För många kommer träffens höjdpunkt under lördagskvällen. Det är då två av Sveriges bästa dansband skall upp på scenen. Redan vid 20:30 är det Larz Kristerz tur för att efter det vid 22:30 få sjunga loss i publiken till det vi har idag, Sveriges absolut största dansband Lasse Stefanz.

Jag träffar Olle Jönsson, vokalist i bandet och han berättar att det är något speciellt med Norrland och med just Lastbilsträffen i Ramsele.

-Det är ju bara att titta ut, säger han.Vilket ljushav det är nu då mörkret infallit sig. Alla dessa snygga lastbilar på en och samma plats, säger han. Hit vill vi varje år.

Jag håller med, det är ett måste att besöka Ramsele och lastbilsträffen. En plats där både barn, unga och gamla träffas och har vansinnigt roligt tillsammans.