Hoting Old Cars Meeting 2023

En helg fylld med veteranbilar, EPA-traktorer och pub med underhållning. Då samlas människor från när och fjärran.

Under helgen den 25-26 augusti så arrangerades Hoting Old Cars Meeting för nioende året i rad. Efter två års uppehåll på grund av pandemin så tog ifjol Beaver Road Cruisers över arrangemanget efter Mosquitos.

Bilträffen startade under fredagskvällen med veteranbilsrallyt Autum Race genom Hoting. Ett mycket populärt evenemang. Dagen gick att avsluta på Madelenas Kök & Bar där det fanns matservering och pubafton. Sedan under lördagen ställde 120 fordon ut. Då visades allt från motorcyklar, EPA-traktorer till veteranbilar. Det fordon som drog mest uppmärksamhet var Jörgen Erikssons (Ivars bil museum) Mercedes Bens 300 SL, även kallad måsvinge, värde ca 20 miljoner kronor.

Under utställningen gick det att tävla i fem olika klasser:
Finaste EPA: Pär Arne Olofsson, Svanavattnet.
Finaste 2-hjuling: Lollo Isaksson, Vilhelmina. HD Flstn 1993.
Barnfind: Fabian Alfredsson, Svanavattnet. Bück 1959.
Finaste bil: Bil nr 15, Ivars Bilmusem, MB Måsvinge.
Peoples Choice: Bil nr 24, Anders ”Gnuggen” Engström, Lavsjö. Challanger 1970.
Vandringspriset gick till SMF Dorotea som hade flest fordon utställda.

Nästa år är det värt att göra plats i kalendern då det är 10 års jubileum för utställningen!