Besöksrekord på årets Joelmässa

Joelmässan i Hammerdal satte i år ett nytt besöksrekord. – Helt otroligt roligt, säger mässgeneralen Susanne Söderman. Vilken folkfest det blev.

Med en ökning på över tusen besökare från förra årets Joel-mässa så kom närmare sju tusen besökare till Hammerdal för årets stora festligheter. Redan veckan innan så hände en massa roliga aktiviteter i Hammerdal. Med start redan lördagen före där det bjöds in till Joel-nappet, pubafton och en tävling i hinderbana som fått namnet Joel-krigaren. Joelnappet är en artfisketävling där du kan vinna 10.000kr om du fångar alla arter. Där ”Team Bye” drog det längsta strået och vann tävlingen, där en abborre på hela 44,5 cm avgjorde tävlingen. Under söndagen kunde man gå man ur huse och besöka över 35 loppisar runt om och i Hammerdal. Under veckan bjöds det även in till boule, streetbasket, dart, bingo på Svartviken och Joel-quiz på medborgarhuset.

Efter det traditionsenliga Joeltåget genom byn på lördagen så bjöd Joel (Mats Hurtig) med vänner bl.a. in till prat och musik med publiken. Men mycket annat skoj hände under de tre dagarna som var själva höjdardagarna. Det bjöds in till Joel-såpan i form av brännboll, en tävling med brännbollsregler på en bana av såpa. Joel-träffen och alla de olika aktiviteter gjorde årets Joel till en verklig folkfest i ordets rätta bemärkelse.

Varför årets mässa blev en sådan publikfest tror Susanne Söderman var mycket p.g.a. det vackra vädret samt att det satsades extra på fler musikakter samt så många nyheter på programmet.

Det var helt otroligt, folk köade innan insläppet kommit igång under mässhelgen och det var folk uppe och dansade på nostalgidansen redan när första låten drog igång. Joelmässans nostalgidans genomfördes av dansbanden Jan-Åkes, Gredes, Rogers och Comix. Det var också fullt framme vid scenen vid uppträdandena.

Christer Halvarsson, Raggarligan, A date with Elvis och JLT drog nog lite extra publik, säger Susanne. Att vädret blev så bra och att solen fick vara framme gjorde också att många besökare drog sig till tivolit samt till marknaden och för att inte glömma den traditionsenliga Joel Classic Water-X, där snöskotrar kör sin tävling på vatten. Susanne berättar att detta ger verkligen energi och lust att redan nu börja så smått dra igång med arbetet inför nästa års Joelmässa. Det ger ny kraft åt oss alla att orka med allt det ideella arbete som krävs för att genomförandet ska bli så bra som möjligt. Susanne vill skicka ett stort tack till alla besökare, deltagare, funktionärer och sponsorer som kom till Hammerdal och besökte 2023 års Joel. Ma råkes igen den 16-18/8-2024, hälsar Susanne.

Text: Maria Halvarsson
Foto: Privat