Taxi Strömsund bjöd på fest – Vilket 100-årsjubileum det blev!

Uppträdande av 1970-talsgruppen Boney M.

Egentligen fyllde Taxi Strömsund 100 år för tre år sedan, men pandemin satte stopp för firandet, så festen fick vänta. Nu har dock firandet gått av stapeln vilket party det blev.
Taxi Strömsund bjöd in till fest och firande med gratis inträde till alla.
Redan på fredagen den 11 augusti startade festligheterna på hembygdsgården i Strömsund.
Det bjöds in till afterwork där restaurang Lime från Östersund, ansvarade för mat och dryck. På lilla scenen stod coverbandet 2G.
Taxi Strömsund startades redan år 1920 och skulle alltså haft sitt 100-årsjubileum redan för tre år sedan, men pandemin satte stopp för alla planer.
Douglas Forsberg, som är vd och ägare till Taxi Strömsund, började på företaget redan som sjuttonåring och tog själv taxikortet år 1990 och började köra taxi.
I starten av Taxi Strömsund fanns det sex delägare i företaget, allt eftersom har Douglas köpt in andelarma och står idag som ensamägare.
Företaget, som omsätter sjutton miljoner kronor, har tretton heltidsanställda med sex taxibilar och fem bussar i maskinparken. Taxi Strömsund tillhandahåller persontrafik, färdtjänst, sjukresor samt skolskjutsar.
– Det här måste firas, säger Douglas, och det ordentligt.
Det var fritt inträde under hela kvällen till toner av bröderna Rongedal, det välkända kultbandet BoneyM samt sist på kvällen uppträdande även av Melodie MC.
– Vilken fest du bjuder in till, säger jag till Douglas Forsberg, när jag stöter på honom i vimlet. 
– Jomen visst, svarar han och skrattar gott, man måste bjuda tillbaka till Strömsundsborna på något vis.
Människorna runt om skrattar och det är ordentligt hög feststämning.
När bröderna Rongedal kliver upp på lilla scenen inne i partytältet hörs stort jubel bland publiken och folk börjar trängas framme vid scenkanten.
Det hoppas, det dansas, det kramas och det diggas till de välkända bröderna.
Här träffas personer som inte setts på flera år, folk från hela Jämtland verkar ha letat sig till Strömsund denna helg för att vara med och fira 100-åringen.
Bland besökarna finns bland andra Lennart Danielsson, ägare av Danielssons buss och Fredrik Engström från Fåkers Taxi.
– Jag sa att om Douglas skulle bjuda på fest så skulle jag åka upp, berättar Fredrik Engström.
Vi är många denna afton som sedan tidig ålder dansat loss till Boney M, en tysk popgrupp med karibiska rötter inom discogenren, som hade sin storhetstid under sent 1970-tal och tidigt 1980-tal. De är mest kända för de storslagna hitsen Daddy Cool, Rivers of Babylon och Sunny med flera.
När de klev in på stora scenen brakade festen igång ordentligt. Det formligen kokade framför scenen och människor dansade och sjöng med i låtarna.
Det blev dock inte lugnare längre fram på kvällen då rapparen Kent Löfgren från Sundsvall bjöd på en härlig underhållning under sitt artistnamn Melodie MC. Med partylåtar så som Dum Da Dum, Anyone Out There, Give it up med flera.
Det blev en lyckad helg på många vis. Så många människor letade sig ut ur stugorna och njöt av en väl anordnad jubileumsfest.
Det är glädjande att ett företag på orten är villig att ge så mycket tillbaka till folket. Douglas Forsberg har verkligen visat på stor generositet och vi som var på plats tycker att det var ett lyckat firande på många olika vis.
Vid nedmontering av tält, bar med mera under söndagen pratade jag med personalen på Lime och de var väldigt nöjda och glada.
– Det är alltid lika roligt att komma till Strömsund. Vi kommer tillbaka nästa år då det är dags för Dundermarknad igen, säger Tomas Isaksson, ägare av Lime.
Uppskattningsvis var det runt 1000 människor som deltog i firandet.
Tack säger vi i Strömsund till Taxi Strömsund, det var roligt att få gå på en riktigt bra och rolig fest samt grattis till företagets 100 år i taxibranchen. Lycka till de kommande 100 åren.
Douglas Forsberg tackar alla som ställt upp och jobbat ideellt

Text och foto: Maria Halvarsson