Dundersuccé för Dunderveckan

I år hade Dundermarknadskommittén satsat på ett fullspäckat program för hela veckan, med en massa aktiviteter för alla åldrar och intressen, som jaktstig, moppecruising, boule, skateboard, utställning av ungdomsfordon, Dunder Water Challenge, skotertävling för barn med mera. Foto: Martin Hedman

I år hade Dundermarknadskommittén satsat på ett fullspäckat program för hela veckan, med en massa aktiviteter för alla åldrar och intressen, som jaktstig, moppecruising, boule, skateboard, utställning av ungdomsfordon, Dunder Water Challenge, skotertävling för barn med mera.
Under tre dagar uppträdde välkända artister såsom Claes Lundqvist, Jill Johnsson och Fröken Snusk.
Dundergruppen uppskattade att antalet besökare till Masked Singer var 500-600 personer, så succén var ett faktum och kommer säkerligen att vara en återkommande punkt i framtida Dunderveckor.
Bland de medverkande fanns Jörgen Olofsson, Emma Appelblad, Tomas Baudin, Catarina Espmark, Göran Bergström och Karin Stierna.
Med flest röster vann Karin Stierna med låten Human. Alla medverkande gjorde sin egen sånginsats på låtarna som Hans-Erik Jansson spelat in.
I pausen uppträdde två lokala akter, Joar Backman och Alex Alvarsson med två låtar vardera. Thomas Nilsson på gitarr och Hans Nitzler på piano utgjorde Alex kompmusiker.
Programledare var Karin Wöyer Amcoff och Ebba Andersson.
Årets Dundervecka lockade storpublik som kom och trivdes på hembygdsgården i det fina vädret där de kunde njuta av tivolit, knallemarknaden eller besöka öltältet och få sig god mat och dryck.
Lördagens uppträdande av Rasmus Gozzi och Fröken Snusk slog dessutom publikrekord för Dundermarknaden, som första gången gick av stapeln 1983.
Här nedan kan du se ett klipp från tävlingen Masked Singer.
Text: Adrian Persson
Foto: Martin Hedman