Strömsunds Gratistidning får lokalt ägande

Adrian Persson, nybliven ägare till Strömsunds Gratistidning.

För ett par veckor sedan blev det klart att Strömsundsföretagaren Adrian Persson köper Strömsunds Gratistidning och hemsida av den tidigare ägaren och medieprofilen Ralph Rentzsch. – Jag är övertygad om att ett lokalt ägande stärker tidningens position som en viktig informationskanal till företagare och invånare i Strömsunds kommun, kommenterar nye ägaren köpet.
Strömsunds Gratistidning är en av de äldsta kvarvarande lokala papperstidningarna i Strömsunds kommun och nye ägaren Adrian Persson har varit med i lokaltidningssammanhang i många år.
– Jag började sälja annonser redan 1999 till annonstidningen Tisda’ som drevs av Sven Melander. Sedan drev jag Lokaltidningen Strömsund med Ralph Rentzsch åren 2005–2008. Därefter jobbade jag med Mittmedia och 100% Strömsund under åren 2008–2017 och har därefter arbetat med Strömsunds Gratistidning, berättar Adrian Persson.
Med en stor kännedom om kommunens företag och föreningar samt med ett stort nätverk av privatpersoner ser Adrian möjligheterna för en ökad spridning av lokala nyheter.
– Jag tror att ett lokalt ägande stärker tidningens position som en viktig informationskanal till företagare och invånare i Strömsunds kommun.
Strömsunds Gratistidning kommer att bestå av ett nätverk av frilansjournalister samt med Adrian själv som annonssäljare.
– Ja, med annonserna kommer det bli precis som förut, så våra företag behöver inte ändra några kontaktuppgifter för att komma ut med sina annonser.
Vad det gäller artiklarna till tidningen så välkomnar Adrian alla tips som kan vara värda att publicera i tidningen och på hemsidan.
– Alla tips, stora som små, är välkomna.
Adrian driver dessutom företagen Strömsunds Arbete & Fritid AB och Jämtprint i Strömsund AB som erbjuder allt inom arbetskläder, presentreklam, trycksaker, annonsproduktion med mera och ser där möjligheterna till samordningsvinster.
– Jag har ett jättebra gäng av kompetenta medarbetare som kan hjälpa företag och föreningar med alla typer av reklam som de kan behöva. Att nu komplettera detta med kommunens enda lokala tryckta tidning är otroligt inspirerande och spännande.

Fotnot: Tips till Strömsunds Gratistidning kan skickas till:
redaktion@jamtprint.se