Det finns alltid något roligt att göra på Hotings Camping och Ivars Bilmuseum

Bad vid Hotings Camping

Det blev ett generationsskifte vid Hotings Camping när Carina Jonsson tog över driften efter sina föräldrar. Ett tätt samarbete med Ivars Bilmuseum tvärs över vägen från campingen har bidragit till flera övernattningar.


Det finns mycket att hitta på vid ett besök hos Carina. Här finns campingstugor, platser för husvagnar, husbilar och tältare med och utan el och inte minst ett perfekt läge för bad i Hotingsjön. ”En campingpärla” säger Carina.
– Det är fantastiskt att det nu blir en ramp vid bilmuseet så att resenärer med Inlandsbanan kan hoppa av och gå och titta på alla fantastiska bilar. Vi har något unikt att visa här i Hoting! säger Carina.
Hon ser till att museet hålls öppet under juni och augusti, i juli sköter Ivars Bil själva om öppettiderna som är måndag – lördag kl 10-16. På söndagarna är museet stängt, men campingen håller förstås öppet hela veckan.
– Samarbetet med Carina och Ivars Bilmuseum har blivit en win-win för båda parter! Det är en ständig förändring inne på museet. Bilar byts ut och nya tillkommer, berättar Jörgen Ericsson, en av sönerna till grundaren och som tagit över verksamheten med samma brinnande intresse för fordon.
Ett litet forntidsmuseum ligger mitt i campingen, och där kan man hitta en kopia av den världsberömda Hotingskidan och få inblick i hur människorna levde runt Hoting för tusentals år sedan. Tvärs över sjön ligger Knortmon/Lojsinit som inbjuder till vandring vid fornminnen och fångstgropar. Det är inte för inte som Lojsinit betyder laxöring. Här kan man också hitta bra fiske med fiskekort som säljs på campingen där det också går att hyra båt.
Familjecampingen bjuder in till diverse upptåg, men kommer aldrig att bli ett badland med åkattraktioner.
– Vi har naturen och en naturlig badplats. Det är viktigt att ta vara på allt det vi har, säger Carina och laddar för en ny säsong. Tiden går fort och det är nu sex år sedan Carina tog över campingen.
Inger Kraft Etzler