Växande rörfirma renoverar hotell i Sydsverige

Mikael Lundgren och Jan Lundgren har fullt upp med att serva kunder i Ramseleområdet.

Sollefteåföretaget Olja & Sanitet med filial i Ramsele har fått en betydande order om att delta i renoveringen av ett hotell med Spa i Grisslehamn.
– Vi har varit i Grisslehamn en sväng och ska snart tillbaka för att slutföra jobb, säger Mikael Lundgren, VVS-montör vid Olja & Sanitets filial i Ramsele.
Hotellet ägs av Stefan Persson som också bland annat äger hotellet på Hallstaberget i Sollefteå, Hotell Lappland i Lycksele och Scandic i Östersund.
Mikael Lundgren arbetar tillsammans med kollegan Jan Lundgren och när vi kliver in i butiken håller Mikael Lundgren på att lasta firmabilen med material för att åka och montera en värmepump hos en kund.
Han har arbetat vid filialen i 22 år, Jan Lundgren kom in i verksamheten för fem år sedan efter att ha arbetat vid Engströms Rör i Näsåker i 19 år.
– Det mesta handlar om vanliga rörjobb men vi får allt fler uppdrag från folk som eldar med ved och som vill byta till värmepump, säger Jan Lundgren.
Han pekar på att filialen just nu har mycket serviceuppdrag för Samhall i Ramsele, som är ett verkstadsföretag som bland annat tillverkar långfärdskridskor.
– Beläggningen är bra. Vi har fullt upp, säger Mikael Lundgren.
– Vi utför också service för Fortifikationsförvaltningen men vi får inte berätta vad det går ut på, säger Jan Lundgren.
Mikael Persson äger Olja & Sanitet AB tillsammans med Leif Medin. Företaget startades 1961 av Håkan och Gustav Medin och var från början ett renodlat VVS-företag som dock likt andra i branschen breddat sin verksamhet.
Mikael Persson berättar att Leif Medin började i företaget 1989.
– Jag började 2021 efter att jag jobbat vid rörföretaget Caveria i Örnsköldsvik, säger han.
Hög efterfrågan gjorde att ägarna 2002 beslöt att öppna filial i Ramsele.
Mikael Persson och Leif Medin leder ett lönsamt företag där omsättningen under de tre senaste åren legat stabilt kring 20 miljoner kronor.
Företaget har 14 anställda.
Text och foto: Tommy Norin