Många besökare på den traditionella julmarknaden i Ankarede första advent

Syskonen Ante och Signe Jonasson sålde bland annat renskinn och hemstöpta grenljus.

ANKAREDE (SGT) Julmarknaden i Ankarede sker alltid lördagen före första advent. Det var 17:e gången som de till Blåsjön Inflyttade tjejerna Anna R Jonasson, Lotta Falk, och Helena Maiorana arrangerade en traditionell julmarknad i Ankarede. Som vanligt fanns det en hel del ätbart och andra varierande varor och produkter. Även här var det tunnbröd, rökt kött och fisk, franska ostar som sålde bäst.
Lars-Bertil Persson, som har varit med på marknaden alla år, hade redan efter tre timmar sålt slut på all den rökta fisken och köttet som han hade med sig.
Ida Collin, Norråkers Handel, är en trogen utställare i Ankarede och anser att för hennes del är Ankarede den bästa marknaden.
De tycker båda att marknadsbesökarna här är mycket positiva och gärna handlar.
Fågelbergets Gårdschark är en annan utställare som varit här i många år och intygar att det roligt att vara här, dels för att det är en köptrogen publik, men också för att det är ett mycket välskött arrangemang i en stämningsfull miljö. Den bilden fick vi också från de marknadsbesökare vi pratade med.
Årets konsert i vackra Ankar­ede kapell var med lokala artister från närområdet. Med Lovisa Hahn Granbom som spindeln i nätet hade de satt ihop ett program med kända och mindre kända melodier från olika musikaler, som man kallade Musikalen i mitt hjärta. Melodier som framfördes var bland annat Over the Rainbow som framfördes av Magnhill Gaarder Dahl. Lovisa Hahn Granbom framförde ett medley från Kristina från Duvemåla. Hennes framförande av Du måste finnas var mycket känslomässigt starkt.
Lovisa och Jerry Olofsson har under hösten tränat upp en barnkör som med bravur medverkade i denna musikal och i Vilket uselt liv samt I morgon ur musikalen Annie. Där hade barnkören huvudrollen, assisterad av Lovisa. Marie Berglund visade prov på fint fiolspel i Another day of sun. Tina Bengtsson sjöng Bella Notte och Ser du stjärnan i det blå.
Alla solisterna samt Jerry Olofsson på trummor, Nisse Swanström på bas och Jonas Tackerudh på piano avslutade med Seasons of love under stora publik­ovationer. Janne Aggemyr var den som såg till att det var ett bra och lämpligt ljud.
Det var en mycket nöjd publik som lämnade konserten och var fascinerad av att vi har så många duktiga artister här i Frostviken. Även den andra föreställningen var fullsatt.
Text: Bill Petersson
Foto: Tania och Ingrid Petersson