Full rulle på däckföretaget i Ramsele

Lennart Sörlin, ägare till Ramsele Vulk och Maskin.

RAMSELE (SGT) Det är hög aktivitet vid Lennart Sörlins företag i Ramsele där han driver däckservice och dessutom butik med försäljning av bland annat röjsågar och snöslungor.
När vi besöker Lennart Sörlins företag har en tankbil från Magnussons åkeri parkerat utanför porten. Uppdraget är att montera ett nytt däck på tankbilens vagn.
– Det är slitet och behöver bytas, säger Lennart Sörlin, som uppger att ett lastbilsdäck kostar drygt 6000 kronor.
Annars är vintern i antågande och mängden vinterdäck har växt inför säsongen. Ofta är bilägare sent ute med att byta däck men inte i år.
– Jag upplever att bilägarna är ute tidigt i år. Jag tror att det beror på att folk har skrämts av att det finns risk för att det blir brist på däck, eftersom de flesta märken tillverkas i Ryssland. Men jag har inte haft problem med att få tag i däck från grossisten i Sverige, säger Lennart Sörlin.
Han berättar att han drivit företaget sedan 2004 då han köpte verksamheten av Jonas Larssons däckverkstad.
– Då sålde han också djurfoder och verktyg. Det har jag också fortsatt med, men sedan 2009 har jag utvecklat verksamheten ännu mer, säger ägaren till Ramsele Vulk och Maskin.
Sedan 2009 är han återförsäljare för Husqvarna och Stihls produkter med motorsågar, röjsågar, gräsklippare och snöslungor bland sortimentet.
– Det har varit brist på gräsklippare och de som jag beställde tidigare kom först nu, så de får jag lägga på lager under vintern, säger han.
Han uppger omsättningen hela tiden växt. I år beräknas den öka från sjutton miljoner kronor förra året till arton miljoner kronor i år.
Av det är 6,5 miljoner kronor från försäljning av arbetskläder, skyddsutrustning, djurfoder och produkter i den lilla järnhandel som finns i butiken där lantbrukare är en kundkrets.

Text och foto: Tommy Norin