Marielle och Johnny fortsätter satsa påValsjöbyns camping

Robert och Marielle Andersson tycker att campingen har ett kanonläge där inriktningen nu är att blåsa liv i vinterturismen.

VALSJÖBYN (SGT) Marielle och Johnny Andersson fortsätter att investera i Valsjöbyns camping där det närmaste projektet är att man öppnat en obemannad butik som ska utvidgas.
Grunden är lagd och byggnadslovet är inlämnat till den butik ägarna av Valsjöbyns camping planerar att sätta upp och som beräknas vara klar att tas i bruk under våren eller sommaren 2023. Butiken i form av två moduler blir helt obemannad, som den mindre butik som redan är i bruk.
Marielle Andersson förklarar att det är enkelt att shoppa i den obemannade butiken. Förutsättningen är dock att man har en telefon med kamera.
– Man låser upp dörren för att scanna in sin QR-kod mot en tavla som sitter vid ingången. Sedan får du upp en webbshop där du kan handla via nätet eller scanna de varor som finns i butiken, säger Marielle Andersson som uppger att sedan swischar man betalningen.
Det var redan förra året som hennes och maken Johnny Anderssons köp av Valsjöbyns camping skrevs om. Till vardags arbetar hon som mäklare i Nacka i Stockholm. Johnny Andersson driver byggföretaget Bygginsatser i Norr AB där affärsidén är att leverera små byggnader i paket.
– Vi vistas mycket i Valsjöbyn och vi beslöt att kontakta ägaren till campingen och det slutade med att vi köpte den, berättar Marielle Andersson.
Paret berättar att campingen i princip låg i träda när de tog över. Byggnaderna var slitna men mycket av det är åtgärdat.
Det senaste året har de 12 småstugorna fått ny panel.
– Vi har inte behövt göra någonting inne i stugorna. Inredningen är robust och har klarat sig bra, säger Johnny Andersson.
– Vi har också nyligen investerat i en laddstolpe för elbilar, säger Johnny Andersson, som berättar att man kan ta sig in till laddningen via ett kodlås.
Han berättar att campingen som är öppen året runt, är mycket inriktad på fisketurister där det kommer många genomresande från länder som Tyskland och Holland.
När vi besöker anläggningen har Morgan Persson och Thomas Olsen Nikkinen från Östersund parkerat en skåpbil och en husvagn på den camping som har 14 platser med el.
– Vi är barndomsvänner och det är en tradition att vi åker till Valsjöbyn och deltar i festivalens fisketävling. Vi har säkert varit här fyra- fem gånger, säger Thomas Olsen Nikkanen.
Han fick upp en halvkilos fisk medan Morgan Persson fick upp ett tiotal mindre.
Johnny Andersson säger att inriktningen nu för campingen är att blåsa liv i vinterturismen där ägarna gått in för att erbjuda subventionerande priser för att locka folk.
Vad har ni för ambitioner framåt?
– Vi vill sakta men säkert växa i kostymen och driva anläggningen på distans eftersom vi just nu inte behöver någon bemanning, säger han.
På sikt kan ägarna tänka sig att locka till sig en arrendator som driver anläggningen men att det inte är aktuellt i nuläget.
– Vi är öppna för det men just nu fokuserar vi på att anläggningen fungerar rent praktiskt, säger Marielle Andersson.
Hon säger att på sikt vill de också inleda samarbete med upplevelseföretag som erbjuder gäster olika aktiviteter.
– Ja det finns många idéer kring det, säger hon.
Text och bild: Tommy Norin