Camp Stora Blåsjön lockar med färska frallor till frukost

Konceptet med färskt bröd tidigt på morgonen har blivit en uppskattad service hos gästerna. Foto: Anders Ottosson

BLÅSJÖN (SG) 2008 tog Anders Ottoson över den vintercamping som fanns i byn belägen nära ICA-butiken och succesivt har han utvecklat anläggningen till att också bli en välbesökt sommarcamping.
Anders Ottosson är uppväxt i Stora Blåsjön. Numera bor han i Malmö.
Vistelsen i Skåne har dock inte hindrat honom från att lägga krutet på att utveckla Camp Stora Blåsjön till vad den är i dag.
– Det fanns tidigare en vintercamping med säsongsplatser. 2008 tog jag över anläggningen, sade upp säsongsplatserna och satsade på dygnscamping, förklarar Anders Ottosson.
Han berättar att byns ICA-butik startades under 1950-talet av hans farmor och farfar.
– Nu drivs den av min faster Monica Moberg så butiken är kvar i familjen, säger han.
Runt ICA-butiken har han succesivt utvecklat campingen. Idag finns 40 platser för husvagnar och husbilar med tillgång till el. Campingen har 20 tältplatser och på det 35 000 kvadratmeter stora området finns också 20 stugor som rymmer från två till åtta bäddar och som renoverats efter hand.
– Och det finns Wifi över hela området, säger Ottosson, som berättar att 2020 renoverades servicehuset.
Under 2021 investerade vi mellan 400 000 och 500 000 kronor i anläggningen. Inför denna sommar bygger vi en ny reception i det som tidigare kallades för kaffestugan, säger Anders Ottosson.
Han pekar på att under sommaren mer än trefaldigas antalet människor i byn.
– I Blåsjön bor 50 personer Under vissa dygn hade vi 150 personer boende i stugor och i tält. Från midsommar fram till skolstarten hade vi 97 procent beläggning i anläggningen.
Han berättar också att han infört en uppskattad service. Klockan 21 varje kväll kan gäster beställa bullar och frukostfrallor.
– Det har blivit väldigt uppskattat att vi knackar på tidigt på morgonen och levererar färskt bröd som bakats en halvtimme innan leverans.
Han berättar att till faciliteterna vid campingen hör att man kan hyra någon av de fem båtar med elmotor som används flitigt. Campingen har också fem stycken brädor som man står på och paddlar. Ottosson har också ett nära samarbete med andra turistaktörer i området.
– Vi samarbetar med Frostviken Adventure som bland annat har arrangemang vid Korallgrottan och med Alexander Nilsson som har restaurang Fjällripan här intill.
– Alla som checkar in hos oss får restaurangens meny och det är uppskattat, säger ägaren till Camp Stora Blåsjön,
Tommy Norin