Investerare klara för Hoting Innovations – 38 miljoner kronor ska ge 19 nya jobb

Per Larsson, vd för Hoting Innovations, hoppas kunna börja rekrytera personal i Hoting under sommaren.

HOTING (SGT) Steg ett i affärsplanen för Hoting Innovations är klar. Investerare satsar sammanlagt 3,45 miljoner euro eller närmare 38 miljoner kronor. Rekryteringsprocessen av företagets tre första anställda i Hoting tar förhoppningsvis fart under sommaren. Under första året hoppas man kunna anställa 19 personer.
Nu är finansieringen för Hoting Innovations klar. Företaget ska tillverka maskiner för tillverkning av engångsförpackningar i papper. I Hoting kommer även en maskin att legotillverka själva pappersförpackningarna åt kunder under en övergångsperiod.
Förutom de 3,5 miljoner kronor som Region Jämtland/Härjedalen har beviljat företaget, något Jämtlands Tidning kunde berätta om i januari, kliver nu internationella investerare in med sammanlagt 3,45 miljoner euro. Den största investerargruppen finns i USA med ett tiotal enskilda investerare som står för cirka hälften av finansieringen, medan svenska Almi Invest är projektets näst största enskilda investerare. Under sommaren tar rekryteringsprocessen fart och till hösten hoppas man kunna anställa de tre första personerna. Delägaren Anders Mårtensson har tidigare sagt att man hoppas kunna anställa nitton personer det första året.
– Vi anställer inte än. Vårt enda fokus just nu är att flytta första maskinen till Hoting. Vi utvecklar nästa generations maskin i Vingåker just nu, den kommer till Hoting i slutet av året, berättar Per Larsson, vd för Hoting Innovations, som befann sig i Strömsund för att bland annat träffa kommunen.
– Jag ville tacka för det stöd kommunen gett genom att uttrycka till regionen sin önskan att hjälpa oss att komma i gång. Vi ska förhoppningsvis vara verksamma under en lång tid i kommunen.
Anna Westerberg